Handla smart på REA!

Jag är en shoppingnörd och det är inget jag skäms över. Visst har jag gjort det, men det har jag kommit över. Jag älskar ju det! Javisst, jag förespråkar alltid second hand-shopping först och det är det som gör att jag med gott samvete kan ha det här klädintresset som jag faktiskt har. Däremot finns det tider då jag handlar mer i vanliga affärer och det är under sommar- och vinterrean. Men jag skulle aldrig få för mig att slentrianshoppa, det klarar inte mitt samvete längre. Och nu ska jag ge er mina bästa shoppingtips för att handla smart på rean (de flesta tips kan också klassas in i second hand-shoppingen!):

 1. Innan du strosar ut bland butiker eller online, tänk efter noga; vad är du ute efter? Gör en skriftlig lista på saker du önskar hitta.
  965ff78d11619cd5c2a10e044b0b4480
  Med hjälp av Pinterest får jag idéer om hur en vit skjorta kan kläs, till exempel
 2. Gör sedan en Pinterest-mapp. Ja, visst låter det tokigt? Men det här är seriöst mitt bästa tips (såhär gör jag alltid inför en shoppingtur). Letar du kanske efter en snygg jeansjacka? Skriv då in ”jeansjacka” och lägg till några sökord och vips! Så har du massa fint, snyggt, coolt att titta på. Kanske inser du då att du bara MÅSTE prova en sån där med fransar, eller inser du att nej, den klassiska är min favorit. Skriv ner på listan vilket som kändes bäst.f31c78a7e4ad5038bb69fc48be5ccbbe
  Älskar att kolla in Filippa K:s kollektioner!
 3. Handla klassisker. Om du är en klassiker, vill säga. Men något jag skulle rekommendera är att då, under rean, kolla in de lite dyrare affärerna med uttalad bra kvalité; Filippa K, COS, Acne, Tiger osv. Kolla vilka klassiker de har; en trenchcoat, vit/svart t-shirt, en finare tröja, kostymbyxor osv. Har man lite mer i plånboken går det att investera här. För när jag handlar på rea tänker jag oftast…
 4. … investera!!! Jag köper i princip aldrig sommarkläder på rean utan tänker längre; vad barnen behöver till hösten, mannen och jag själv. Vilken stil känns kul i höst? Finns det något plagg jag suktat efter under hösten som nu plötsligt är på rea? Då är det kanske dags att investera!
  a2c133406e1bc04c04f41c61602d988f
  En vacker kimono/kappa är ju värt att investera i!
 5. Men glöm inte vara crazy! Rean är ju en tid för att ha råd att handla det lite mer crazy. Jag själv har till exempel köpt en väldigt spexig bomberjacka på årets rea, något jag aldrig skulle köpt på ordinarie pris då jag tyckt den var alldeles för dyr. Men nu var det 70 % på den och den var väldigt kul! Ni lär få se den på framöver.
 6. Mitt sista råd: tänk efter två eller kanske tre gånger. Ja, det är värt även när du shoppar billigt. Tänk efter; ville jag verkligen ha detta? Kommer jag använda det? Är det värt, även om det är billigt?
  Jag tycker det viktigaste är att handla medvetet! Det blir oftast färre missar som flyttar in i garderoben och roligare att klä sig i plagg som faktiskt känns som en investering.

Och så mina bästa sidor för shopping; Monki, COS och Asos.com

/Filippa

2 kommentarer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *