Juli är över och morsorna är tillbaka.

blogg
On top (foto: Liv)

Efter en månads paus från bloggandet och efter att ha varit nästintill helt avstängd från sociala medier under juli månad så känns det riktigt gött att vara tillbaka till ”blogg-sfären” igen.

Sommar kan ju rymma väldigt mycket och ofta innebär sommar även mycket förväntan. Förväntan inför allt det där som ska göras och all den vila som ska infinna sig. Men vid trettiotre års ålder har jag äntligen lärt mig  att det är ju rätt sällan som verkligheten överträffar dikten.

Min sommar har inneburit någon slags limbo-tillstånd, då vi mestadels har gått runt och väntat på och letat efter ett boende. Det är liksom det som har varit målet för mig med den här sommaren, att hitta ett boende. Men det pissiga och sega med väntande är att du typ inte kan göra något för att skynda på processen.

Det positiva i kråksången är att då min hjärna varit fullt upptagen att hantera vår ovissa framtid har jag inte haft tid att ha höga förväntningar och hajpade drömmar för sommaren. Därför måste jag tillstå att sommaren ändå har varit en rätt bra tid. I alla fall den del av sommaren som hittills har förflutit.

Vi har haft mycket familjetid, Patrik har haft semester i fem veckor och vi har hemestrat en hel del samt kuskat runt i Sverige, samt tillbringat ett dygn i Norge. Vi har rensat förråd, klippt gräset, picknickat, cyklat, fiskat, varit på bröllop och vandrat – samt kört väldigt många mil i bil. Insåg i år att vi har relativt stora barn nu som faktiskt gillar att åka bil, vilket har gjort det myckna bilåkandet otroligt smidigt.

Sommarens topp-notering är den svenska fjällvärlden. Norra delen av Sverige har inte fått så mycket kärlek från mig tidigare men efter den här sommaren så är allt förlåtet. Hälsingland, Jämtland och Härjedalen vilka otroliga landskap och vidder som finns att upptäcka här!

Oavsett väder så är det ändå fint. När jag är hemma och på västkusten, under semestertider, då blir jag alltid superstressad om det är skitväder men uppe i norr så brydde jag mig inte alls på samma sätt. Jag var inställd på 14 grader och regn, så när det blev 22 grader och sol då är en ju euforisk. Det är liksom inte förväntat utan endast en bonus. Dessutom är det typ absurt vackert vart du än kommer och det finns små naturpärlor att upptäcka precis överallt! Jo. det fanns lite mygg och det var lite kallare men det gör liksom inget. För övrigt är det ju typ ljust dygnet runt vilket gör att du får ju betydligt mer sommartid i norra delen av Sverige! Ja, ni har fattat grejen; Jag är nyförälskad i den nordligare landsändan av Svea rike.

fjällfjäll2blommorbroren

… Och förresten,till slut har vi hittat någonstans att bo! I de sista, skälvande timmarna av juli, då jag åter kopplat upp mig på webben och öppnat de sociala mediernas värld hittade jag en annons för en trerumslägenhet i Alingsås på Facebook (!); 12 minuter efter att annonsen kommit ut så såg jag den! Därför är det nu äntligen bestämt att flyttlasset för familjen Hallgren avgår till Alingsås den 1:e oktober. All flytthjälp tages tacksamt emot.

Hoppas ni alla, kära bloggläsare, har haft fina stunder denna sommar och att ni vill följa oss när vi går emot hösten tillsammans. Men ännu är det faktiskt augusti och ännu finns det tid att skapa riktigt sköna sommarminnen!

7 kommentarer

  1. Vad härligt det låter och ser ut! Jag är också nyfiken på den svenska fjällvärlden! Och stort grattis till boendet! Blir spännande att följa er i höst!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *