Ett scoutläger med Hopp

Familjen Hallgren har varit på scoutläger för första gången. Lägret hette Patrullriks; tema Hopp. Patrullriks är EFS största scoutläger, som äger rum vart tredje år. Det här lägret överträffade alla mina förväntningar; Vilken glädje att se 1500 barn, ungdomar och vuxna som bygger upp läger, lagar mat och lovsjunger tillsammans.

 

(foto: Sofia Bergholtz aka. en av Sveriges bästa präster <3 )
(foto: Sofia Bergholtz aka. en av Sveriges bästa präster)

Ibland talar vi i kyrkan om ”tunna platser”, det vill säga en plats där Guds rike och allt vad det står för har utrymme och där Gud på ett tydligt sätt kan beröra människor. Jag upplevde att detta Patrullriks var en sådan plats. Och det är kanske inte så konstigt när människor har bett och förberett sig under tre års tid. Men det är alltid en stor glädje och nåd när du på ett tydligt sätt får uppleva att du är med i det som Gud gör.

bibelsamling i familjebyn "Hoppetossa"
bibelsamling i familjebyn ”Hoppetossa”

Innan lägret hade jag känt mig rätt orolig och fundersam över hur det egentligen skulle kännas att vara med. Tanken från början var att jag skulle vara en av fyra präster som skulle ansvara för undervisning och andra prästiga uppgifter på lägret. Men jag hann ju knappt påbörja planering och fundering innan jag blev sjukskriven. Det var verkligen en av de saker som jag tyckte var jobbigast att lämna. Jag älskar att göra läger och allt som har med undervisning att göra. Dessutom var jag en del av ett helt fantastiskt team präster som bara sprudlar av idéer och har ett tydligt Jesus-fokus; En drömuppgift helt enkelt.

Men dom tankar som jag var med och sådde in i uppstartsprocessen, dom hade vuxit till sig och nu blivit färdiga draman och bibelsamlingar. Det som jag hade fått vara med och göra hade inte varit förgäves eller bortkastad tid. Istället för att känna besvikelse över att jag inte kunde genomföra det hela vägen, kände jag istället en enorm glädje och tacksamhet över att de tankar och idéer som i höstas bara varit små frön nu fick landa och slå rot i människors liv. Underbart.

Skyltar
Skyltar

Detta var alltså vårt första scouläger med några dagar av mycket enkelt liv, utan spis, dusch eller vanlig toa. Men det var extremt skönt och avväpnande att möta människor i all enkelhet. Inget fix och yta, här möter du människor avskalat och enkelt. Ja, detta var vårt första scoutläger, men det kommer inte bli vårt sista.

På Patrullriks marknad, där det samlades in ca 160 000 kronor BIAL (barn i alla länder). Otroligt!
På Patrullriks marknad, där det samlades in ca 160 000 kronor BIAL (barn i alla länder). Otroligt!

6 kommentarer

  1. Åh vad härligt att läsa, sitter i bilen på väg från ett gigantiskt läger i Rinkaby (11000 scouter) till ett litet läger med tre kårer med kanske två patruller vardera, så totalt kanske 100 pers. Läger är fantastiska o scoutläger slår de andra med hästlängder.

      1. Det gigantiska heter Jamboree 2017 (SSR som arrangerade) och det lilla Hjärtasjötorpet 2017 ( Equmeinascout som arrangerade)

        1. Gött! Vi flyttar till Alingsås nu där finns både equmenia-scout och efs-scout! Får se om vår stora tjej är taggad 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *