Bröllopsdagen

 

Jag och Christian gick in i vårt äktenskap ganska reflekterat trots att vi fortfarande var i förälskelsefasen. Vi tänkte såhär: Det här kommer bli tufft. Vartannat äktenskap håller inte. Vad kan vi göra för att bygga in strukturer för att det ska gå så bra som möjligt?

Att fira kärleken kändes viktigt. Och att åtminstone en gång om året stanna upp och tänka tillsammans – hur har vi det? Vad behöver vi göra annorlunda? kändes värt. Därför firar vi vår bröllopsdag ganska ordentligt. Vi tar ansvar för planeringen vartannat år och överraskningen om vad som ska ske är det viktigaste momentet. I år firade vi tio år som gifta och det var mitt ansvar att överraska. Det gav mig väldig prestationsångest.

Och eftersom budgeten eller barnvaktstimmarna inte gav utrymme för någon rejäl utlandsresa så fick jag tänka till lite ordentligt.

IMG_3978

Vi åkte till Skåne och lämnade barnen hos min storebror med familj (TACK!!!) och åkte vidare till Malmö. Bara att vara ensamma i några timmar och att sova gott är ju värt hur mycket som helst. Men jag kände för att planera in något lite spännande, något vi inte gjort förut.

IMG_3977

Eftersom Christian gjort en rejäl hälsoresa senaste halvåret så tänkte jag att det var kul att göra någonting aktivt. Därför testade vi på bouldering med instruktör. Det är klättring, fast utan linor och därför inte särskilt högt upp. Det var otroligt roligt. Mycket teknik och stor frihetskänsla.

Också så fint att uppleva någonting tillsammans. Någonting långt från vardag och ”jag vet allt om den här personen”.

IMG_2098IMG_2100

På kvällen gick vi ut och åt på en riktigt fin restaurang. Jag hade letat fram Bord 13 genom recensioner. Mat på ”den här nivån”, där det blir en konstart är verkligen ett gemensamt intresse hos mig och Christian. Vi kan sitta ner och samtala om smakkombinationer i timmar. Vi åt fyra rätter och kvällens höjdpunkt var desserten. Det var jordgubbsorbet som låg på ett lager av rostad matvete och med ett dilltäcke på. Otroligt fin sammansättning.

Nu är vi nytankade på energi och kan orka harva på med vardag ett bra tag framöver.

11 kommentarer

  1. Vad härligt det låter. Vi ska iväg snart, det är så välbehövligt att få lite paus från vardagen och kunna fokusera på varandra. Fast vi får ta med minstingen pga amning.

  2. Vilken fin o bra tanke att verkligen fira sin bröllopsdag. Så har vi aldrig gjort. Jag kanske snor den idén o att man turas om att planera o göra något, det gillade jag.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *