Jag tänkte skriva lite om sex men…

… hur ofta ska jag babbla om det liksom? Vad roligt att ni drog på vår besöksstatistik så bra och dessutom smygpratade om det behind my back. Jag lovar att vi återkommer i ämnet.

Tills dess tänkte jag berätta vad jag läste häromdagen. Jo, det var något ur någon bok om barnuppfostran. Som ni vet läser jag ju inte sånt frivilligt (inte för att jag har något emot det utan för att jag är bekväm, lat och… lat) och då är det så bra när någon droppar lite quotes sådär. Två saker jag fastande för:

– Skäll inte på ditt barn för att det ljuger utan uppmuntra det när det talar sanning.

Så bra! Tänker att just den levnadsstrategin kan läggas på många saker som det är lätt att börja skälla för men istället uppmuntra rejält när det blir bra liksom. Jag har redan hunnit praktisera denna och det kändes bra!

– 15 minuter kvalité med barnen om dagen gynnar en för en god relation i livet.

Alltså. Tack forskarn! Vad skönt att höra kände jag. Vår kvalitétstid är antingen när vi äter kvällsmat eller vid nattningen. Ibland på eftermiddagen såklart, men vi har bra med tid vid dessa tillfällen.

Bra grejer va? Ibland behöver man bara lite bra tips för att orka fortsätta den svåraste resan jag nånsin gjort; föräldraskapet.

Hej hopp!

/Filippa

2 kommentarer

  1. Det har jag använt mig av på flera förskolor, bl.a. På en där ett specifikt barn hela tiden fick negativa kommentarer från både personal o barn. Då talade vi även med barnen om det (varför vi gjorde som vi gjorde, ja barnet i fråga hade en diagnos) men alltså wow vilket resultat det blev. Helt fantastiskt!
    Tack för påminnelsen, hade nästan glömt bort det.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *