Våra killar

Igår avslutade Filippa sitt inlägg med att skriva om vilken utmanande resa föräldraskapet är. Eller hur?! Vilken resa det är. Det kunde en inte i sin vildaste fantasi ana, när man höll det där första lilla knytet i sin armar – att samma lilla människa skulle vara den som lärde mig mest om hur mycket ilska som finns inuti mig.

Det som är väldigt spännande och hoppfullt är hur det hela tiden förändras. Barnen går igenom utvecklingsfaser och har man flera barn så är det flera faser på gång hela tiden.

Efter en ganska tuff vår och sommar ser vi hoppfullt på den här hösten. Bara de senaste två veckorna har vi sovit fler icke-upphackade timmar än vi tidigare gjort sedan vi blev föräldrar. Syskonbråken är många men inte riktigt lika heta som de varit.

Eftersom vi har flera nya läsare tänkte jag ge en liten kort presentation av de där små killarna som får mig att skratta och ryta om vartannat.

IMG_2215

Vår skör-starka Sixten som fyller 6 år i oktober. Det här med sexårsåldern var någonting nytt i föräldraskapet, oj vilka stormar vi haft. Nu börjar det mojna lite känner vi och börjar försiktigt pusta ut. Sixten är smart, detaljfokuserad, omtänksam och introvert i sin personlighet. Han har ett ganska stort behov av att få vara ensam och det märkte vi redan när han var en bebis men jag har tyckt det varit svårt att tillgodose det behovet hos ett litet barn. För en såhär stor kille är det lite lättare, han kan sitta på rummet och pyssla eller skruva på nåt. Eller drömmen, ut och fiska med pappa. Han har världens tålamod och kan stå tyst och vänta på fisk längre än jag skulle kunna. Sixten är glad och sprallig och sjukt filosofisk. Han tänker på hur saker hänger ihop och fungerar, på döden och insekter.

IMG_1748

Vår Ture som är 18 månader yngre än sin storebror och alltså 4,5 år. Och en totalt annan typ av människa. Superextrovert, explosiv och närvarande. Snabbt arg och snabbt glad. Ture är en teaterapa och klär ut sig cirka sjuttifem gånger varje dag. Han älskar att få folk att skratta och river gärna av en föreställning eller någon slags show. Han har ett extraordinärt namnminne och kan vad alla barnen på förskolan heter i efternamn, deras föräldrars och syskons namn. Ture är väldigt nyfiken och testar sig fram och hamnar ganska ofta i Emil-situationer, alltså där han råkar göra omedvetna ”hyss” genom hur hans lekar tar honom framåt. Igår pysslade han med gamla fyllda kaffefilter på sitt rum och det var pulver överallt.

IMG_4030

Vår lilla Bo fyller 2 om en månad och är ett riktigt krutpaket. Han heter Jörgen i andranamn efter min pappa och han har liksom samma tempo i kroppen som min pappa hade. Han rör sig snabbt och har alltid något på gång. Väldigt glad och charmig men han har lärt sig att det är tuffa tag som gäller med två starka brorsor och därför går han lite fram som en raket mot yngre och jämngamla barn. Bo är väldigt bra på att leka i sin egen värld och har inte haft samma behov av att ständigt ha koll på var vi föräldrar är som de andra barnen. Man kan hitta honom med ett par bilar lite varstans i huset. En trygg, glad och fartfylld person. Jag ser fram emot att se vem han är mer och mer.

Yes, där har ni våra killar. Lejonungarna som vi kallar dem, för ofta hittar man dem i en hög. Vilken dyrbar skatt vi fått! Jag känner mig rikast i världen.

2 kommentarer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *