Jag har beslutat… att sluta stressa!

Här ligger jag minsann. Efter en av mina längsta arbetsdagar på veckan är jag rejält trött när jag kommer hem. Då är det fint att kunna lägga sig i sängen en stund och lyssna på lovsång (eller valfri musik ju).

Men hörrni. Jag har tagit ett så sjukt viktigt beslut inför den här terminen. Jag har beslutat att sluta stressa.

Ja det är klart, jag har ju hårdtränat på just detta precis hela sommaren. Det har varit en kamp och speciellt när vardagen drog igång igen, att inte stressa upp mig inför de saker jag alltid gjort.

Ja, jag kan fortfarande bli brutalt uppstressad och få svårt att sova eller andas och så lite ångest på det. Men jag försöker verkligen göra medvetna val, tänka lite mer; vad händer om jag inte hämtar barnen tidigt? Vad händer om maten blir lite sen? Vad händer om mina lektioner blir pannkaka?

Är det någon som dör eller tar skada? Nej. Bra, då arbetar vi därifrån.

Bra va? Jag är mycket nöjd ska ni veta, när jag mer och mer och för varje dag gör framsteg på det här området. Och visst faller jag bakåt, som förra veckan som blev alldeles för stressig och gav tråkiga sömnrubbningar osv, men sedan tar jag nya tag.

Tänk vad skönt om livet bara kunde rulla på såhär istället. Ja, den som lever får se.

Och så bjuckar jag på en favorit-outfit jag hade på mig förra veckan;

Hur går det för er andra med stressen?

/Filippa

9 kommentarer

 1. Såå bra Filippa! Hej dig!

  Jag har slutat plugga, fått fast tjänst 10 min hemifrån och dessutom gått ner i tid på jobbet. Köpt kökssoffa och hammock att slappa i, pausat olika uppdrag i min församling för en period, börjat träna regelbundet, gått med i bokklubb och skaffat katt. Bra kombination för mig och märker redan skillnad 🙂

  1. Alltså så underbart det låter! Vi tänker lite lika där ser jag… jag har nu fixat fina, sköna kuddar till vår kökssoffa så att jag verkligen ska kunna take a nap där liksom! Viktigt!!

 2. Heja dig!

  Jag arbetar själv med att lära mig hantera vardagen nu när jag bytt från studier till jobb. Förr kunde jag lägga upp tiden mer själv och pausa mitt i veckan vid behov. Nu är det full fräs hela tiden. Skulle nog behöva dra ner på fritidsaktiviteterna också, men hur väljer man vilken!?

 3. Är det fjärde versen i i ”Jag har beslutat att följa Jesus” – ”Jag har beslutat att sluta stressa”. 😀 Varför inte, tänker jag, tror det är efter Guds hjärta!
  Och, kära nån vilken snygg outfit!! You nailed it!

 4. Klokt!!
  Jag känner mig också klok då jag på sista tiden för det första insett att man behöver vila emellanåt. Inte bara efter en intensiv happening, utan till och med INNAN en ska göra ngt. Känns revolutionerande!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *