Måndagstips v.39

Ny vecka kompisar! Och äntligen höstsol, hoppas ni kan lapa den lite mellan varven!

IMG_4135

Det här fick jag i min inkorg i veckan! Josefine och Josef i Malmö, trogna bloggläsare och vänner, som tillsammans kört träningspasset jag tipsade om förra veckan. Hur fint?

IMG_4220

Det här känns ju helt självklart egentligen, påsar till frukten i affären som man kan använda igen och igen. Jag hittade dem i mataffären i veckan och utmaningen blir nu bara att komma ihåg att ta med dem när en handlar. Produkten heter Carrinet.

Idag har jag haft en lektion om församlingen. Varför är den så viktigt? Kan man klara sig utan? Osv. Då har vi tittat på den här filmen… Vacker tycker jag! Väcker min kärlek till församlingen på nytt.

barnloppis

Nu är det barnloppisarnas tid! På lördag är det dags här i Rimforsa, men jag vet att det händer i vart och vartannat samhälle. Så den här veckan gäller det att gå igenom barnens garderober och skriva listor på vad som saknas och behövs. Roligare än julafton ju!

Ha en fin vecka hörrni!
LOTS OF LOVE

6 kommentarer

  1. Bra tips med fruktpåsarna. De senaste månaderna har jag blivit så himla trött på och provocerad av alla förpackningar man måste dra hem från affären. Ska köpa såna här och se om jag, som du säger, kommer ihåg att ta med dem.
    Sen skulle jag gärna vilja ha en kran att tappa upp mjölken från! Och så vidare…

    1. Ja eller hur! Det finns så mycket en skulle kunna göra annorlunda! Men varje litet steg… Jag såg en affär (jag hittade inte länken nu) som verkligen kör zero-waste och inte hade några förpackningar, det går ju att göra!

  2. Har funderat lite på detta med onödiga förpackningar. När jag var barn, kommer dock inte ihåg hur gammal var set någon kanske en organisation? Sim uppmanade folk att lämna onödiga förpackningar i affären, vid kassabandet. T.ex. Flingor som ligger i en påse inuti en kartong. Jag kommer ihåg att det var flera som gjorde så.
    Jag har länge funderat på att sy egna fruktpåsar, liksom jag gjort med shoppingkassar, men aldrig kommit till skott, till o med köpt hem särskilt tyg till det (nu älskar jag att sy så absolut inget skryt eller försök att ge någon gåligt samvete, att sy är terapi för mig.)
    En annan sak som hade varit najs är att köpa mjölk direkt från bonden, så gjorde mina föräldrar när mamma var dagmamma o det gick åt ett antal liter i veckan. Tror vi köpte en spann med tio liter ungefär var tredje/fjärde dag.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *