Måndagstips på en tisdag

Ja, så kan det bli ibland!

Det är något alldeles särskilt med de där brytpunkterna där naken ärlighet och en dallrande låga av tro möts. Ofta uppstår mötet i det sårbara och sköra, när någon vågar gå ett steg längre i att berätta hur en verkligen mår eller känner. Jag är så tacksam för de som delat sin tro utan att att hålla upp en fasad av vara perfekt.

Idag delar jag med mig av några sådana förebilder.

Skärmavbild 2017-10-03 kl. 08.35.39

En lysande krönika av Lina Mattebo, där hon inte ber om ursäkt för hennes sätt att närma sig tron.

 

Och självklart måste jag tipsa om Silvers släpp från förra veckan, videon till Jag drömmer. En perfekt kombination av svärta och ljus. Fyller mitt hjärta med hopp utan att klappa mig på huvudet liksom.

Så boken jag läser just nu. Fredrik Lignells Bottenkänning – Guds långsamma svar på livets djävulskap. Så bra titel, eller hur! En naken berättelse om att vara pastor och samtidigt ha en dotter som kämpar med depression och självskadebeteénde. Det är både personligt och varmt skrivet men det tar också spjärn mot Bibeln och brottas med texterna.

Skärmavbild 2017-10-03 kl. 08.49.34

Det här reportaget  sprang jag på i mitt facebookflöde. Elin Sharew (som jag vet läser vår blogg, hej!) intervjuas i Budbäraren om att förlora sin man, att leva vidare och om hoppet som bär. Så himla naket och vackert. Tack Elin för att du så generöst delar med dig av ditt liv.

Kärlek och kram till er alla. Hoppas ni får en ärlig och sann vecka!

3 kommentarer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *