Vardagen är aldrig sig lik

Typisk tisdag eftermiddag kanske?

Efter Elisabets inlägg om rutinerna hemma började jag fundera, och återigen inse, att… Det här med rutiner verkar aldrig ha varit vår grej. Eller, det har aldrig varit självvalt egentligen. Vi har lyckats ha sådana jobb som gjort att det inte gått bara. Men nu är också mina barn större än Elisabets och det gör ju att rutiner inte är lika heliga (för tro mig, läggning, mellis, lunch och naptime-rutinerna var brutalt heliga för några år sedan. Men det var en annan sorts rutiner…).

En dag hos oss är sig aldrig lik. Konstigt nog. Men eftersom vi aldrig satt något system så finns inget att ta ifrån. Däremot finns extremt mycket planering bakom varje dag.

Exempel måndag:

06.40 – väcker barnen (också en sjuk grej, VÄCKA barnen?! Har vi aldrig behövt göra innan) och då är jag oftast helt färdig. Efter det äter vi frukost tillsammans (också något hyfsat nytt i vår familj, fantastiskt fint även om det handlar om ca 10-15 min).

07.10 Vi drar ut lådcykel och vanlig cykel och cyklar in till stan tillsammans. Oftast är det jag som hankar på Emanuel eftersom han brukar lämna barnen. Vid deras skola vinkar vi hejdå och jag cyklar ca 200 meter till till mitt jobb.

14.30 Hämtar Emanuel barnen och jag jobbar till 16.00

Måndagar är oftast dagen då vi är lite lagom pigga och de andra har haft längre stund hemma. Emanuel brukar laga maten på måndagar men oftast har vi inte orkat tänka på verkligheten på söndagen, så någon av oss åker och handlar veckans mat. Som ni märker vet jag inte ens vad vi pysslar med hemma…

18.30 börjar nattningen och hos oss går det väldigt smidigt. Vi läser två böcker, en som var och en av barnen väljer. Oftast läser Elysia själv sen när vi nattat klart.

19.00 Ber, sjunger och släcker vi ljuset. Våra barn är hårt drillade sedan de var 1 år båda två att somna själva, och det gör de fortfarande. Visst händer det att de inte gör det, men det brukar inte ta längre än till 19.30.

Jag vet, det är en himla lyx. Alla barn är olika, en del kan bli drillade, andra inte gissar jag. Våra kunde.

Men, titta in hos oss dagen efter, alltså tisdag, då eftermiddagen ser ut såhär:

13.00 Hämtar jag barnen och vi cyklar hem i vår lådcykel.
Hemma denna långa eftermiddag finns olika saker på schemat. Det kan vara städning som inte riktigt gjorts, kanske dräller vi ute ett par timmar (det var då det var varmt ute) eller åker en kortis till second hand i Helsingborg som har öppet till fyra. Strax efter fyra kommer Emanuel hem och då gör sig Elysia och jag iordning för träning. Hon har gymnastik och jag tränar på mitt gym som nu för tiden är i samma byggnad.
Oftast har jag redan fixat maten då, och gör kanske något mer avancerat eftersom jag har tid och egentligen tycker om att laga mat.

18.00 åker jag hem efter en timmes träning. Duschar, läser med Elma och nattar henne.

19.00 Emanuel hämtar Elysia och hon kommer hem hungrig och svettig. Dusch och lite mat, sen direkt sängen för henne. Hon brukar sova runt 20.00 den här dagen

Och idag är det onsdag och då är schemat heltannorlunda på eftermiddagen också.

Konstigt va? Så olika vi har det i vardagen. Men vi har det bra vi, än så länge i alla fall.

2 kommentarer

  1. Intressant det här med vardag – väldigt roligt att få en inblick i andras!
    Vi glömmer också varje söndag att det börjar en ny vecka dagen efter och står sedan där o undrar vad annat man kan äta än korv!
    Jag tycker också det är roligt att laga mat -egentligen- och får ofta feeling varannan tisdag o glömmer helt att Emil har jour o äter middag på sitt folkhögskolejobb…
    Sedan en dryg månad tillbaka jobbar jag halvtid och är ledig två dagar. Jätteskönt men det blir ju olika vardagar att forma och rodda. Dessutom känns det som min diabetes inte hänger med riktigt och går upp o ner de här olika dagarna…

    1. Haha ja men det är inte lätt alltså. Speciellt om man har lite olika liv varje vecka, även om de liknar sig. En sjukdom sådär gör ju såklart också att det påverkar. Så glad att du tar dig tid att kommentera! Hoppas du får mkt feeling för matlagning denna veckan 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *