Vi bor här nu.

Imorgon har vi bott i Alingsås i en månad.

Vi trivs fint. Men det är såklart en omställning. Men jag uppskattar verkligen att bo i en småstad samt placeringen av den här småstaden. Här kommer fem skäl till varför jag trivs med småstadslivet i den här stan.

  • Det går att cykla överallt

Ner på stan, till skolan, till kyrkan, till biblioteket, till affären, till sjön överallt cyklar vi. Och jag älskar det!

  • Vi har släkt och vänner nära

hylla

Här i Alingsås bor Patriks storebror Jonatan med sin familj; Vilket är väldigt fint t.ex. när en ska bygga en hylla hemma. Och så kan ju barnen leka med sina kusiner också. Inne i Göteborg finns flera vänner, så redan nu har det blivit kvällsmat ett par gånger med barndomsvännen. Underbart ju.

 

  • Havet är mindre än en timme bort

IMG_3108_Fotorhavet

Igår var vi ute vid havet efter skola och förskola för att ta en eftermiddagsutflykt! Mindre än en timme med bil till ”riktigt” hav är världens lyx.

 

  • Kyrkoutbudet är superbt

Just nu är ingen av oss anställd i någon kyrka, vilket gör att vi kan pröva på lite olika gudstjänster och kyrkor. Än så länge ser det bra ut!

 

  • Det finns ett fint bibliotek med ”meröppet”

IMG_3110

Jag kan gå in på biblioteket med sköna läsplatser, billigt café och lugn och ro, när som helst mellan kl 06-22 varje dag! Bara jag tar med mitt bibliotekskort så har jag min passersedel. Perfekt för en som läser på distans med småbarn hemma.

Yes, det ser bra ut för framtiden här. Mer finns att utforska av stad och bygd.

Välkomna till Alingsås då hörrni!

4 kommentarer

  1. Alingsås är jättefint ? Bor i Sjövik så inte så långt ifrån. Började nyss i en kör i Noltorpskyrkan och gillade gudstjänsterna vi varit på hittills ?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *