Ett decennium som man och hustru.

Vårat gemensamma liv började i princip samtidigt som gemene man och kvinna hade möjlighet att ha en mobilkamera till hands. Därför får den som orkar och vågar idag följa med på bildkavalkad över våra 10 år som man hustru.

 

DSC01397
Det här var sista sommaren innan vi gifte oss. Vi drog runt i vår röda Saab och stannade varhelst vi önskade.
DSC00575
Här bodde vi fram tills dess att vi gifte oss – i varsitt studentrum på Johannelund i Uppsala.
26patrikochjennie
Den 6 oktober 2007 gifte vi oss på Åh stiftsgård i Bohuslän. En magnifik dag på så många sätt!

 

 

DSC00232
Här är vår första jul och vår första lilla lägenhet. En två på inte så många kvadrat på Kantorsgatan.
sommar 08 078
Studentliv i Uppsala. Många böcker blev det…
IMG_0612
Vi trivs som bäst med många ungdomar hemma i huset, här är några av mina ungdomar och ledare från ungdomsgruppen från Löten. Kärlek!
DSC00309
Mera ungdomar, nu i juletid. Varmt, trångt och mycket fika!
DSC00745
Och dom här – världens bästa Andreas och Elin. Utan dem hade vår studenttid varit så mycket tråkigare. Tjena vilka studiemaraton och asgarv vi haft tillsammans asså. Love U!
DSC00893
Plugga på taket i maj, en klassiker! Ser ni tornen på Uppsala domkyrka i bakgrunden?
IMG_0520
Äta mat med vänner. Bland det bästa som finns. Här är några Uppsala-favoriter; KJ, Per-Erik och Anna.

 

DSC01111
Lite sommarjobb emellanåt. Här på ett EFS-café i Stockholm. Bakade något ofantligt mycket bullar!
fjällen08
Ibland fick även studenterna semester. Här är vi i fjällen. Gött var det med sol, snö och varm choklad.
DSC00462
Juni 2009 slutade jag på Johannelund, detta är en misslyckad hoppbild från vår examensdag 🙂 Så många fina människor alltså!
IMG_1208
… och sen hände det här. Vilken grej att vara gravid med sitt första barn. Så mycket förväntan, glädje och funderingar kring den där lilla människan och hur livet skulle bli.

 

IMG_1351
När vi varit gifta i två år kom så denna ”frukt” av vårt äktenskap. En liten Liv som översköljde oss med kärlek och förundran.
IMG_2236
Men det blev också ett omtumlande år då jag blev superdålig pga. en förlossningsdepression. sakta men säkert hittade jag glädjen igen. Och när det här kortet är taget är Liv ungefär ett halvår och hela familjen börjar må rätt bra igen! Vilken enorm nåd att få ha en så bra man när livet är tungt. Det går inte att beskriva hur bra pappa den där Patrik är.
IMG_2257
Tröttma och supernöjd unge! Vanligt under småbarnsåren…
IMG_3891_1
Sen kom ytterligare ett hårt slag, precis när vi kommit upp på banan igen, bestämt att vi skulle flytta till Vikbolandet, en vecka innan Liv fyllde ett år. Patrik blev extremt sjuk. Fick åka ambulans pga. ett stort krampanfall. han kunde inte prata, hade dålig balans och visste inte ens mitt namn. Då var det många frågor och stora rädslospöken i mitt hjärta. Tänk om jag skulle förlora honom eller om han aldrig skulle bli densamma? Men det blev han! Mirkaulöst snabbt kom han tillbaka från det som visade sig vara TBE-virus. Efter det här kan jag verkligen inte ta honom för given. Jag är på riktigt tacksam för varje dag! Livet är så skört. Bilden är från Livs 1 årsdag som vi delvis firade på Akademiska sjukhuset i Uppsala.
IMG_4068
Vi är inte så bra på att fira bröllopsdagar men efter att Patrik blev sjuk så tyckte vi att det minsann behövdes ett rejält firande. Vi fick barnvakt av bästa farmor och farfar, gick på Dramaten och bodde på hotell. Så gött att fira livet och kärleken!
thumb_IMG_2334_1024
I november 2011 flyttade vi hit, till ett litet torp på Vikbolandet. Jag minns att jag tänkte: Om jag överlever första vintern, då blir vi kvar! Och det blev vi, i sex år nästan bodde vi här. Våra första riktiga prästjobb och ett av våra barn är t.om. en riktig östegöte.
IMG_5475
Första våren på Vikbolandet och vi lever i vårt trädgårdsland och njuter av vår trädgård.
IMG_5580
VI har typ gjort allt ihop. Även detta; att prästvigas tillsammans. En stor dag med mycket kärlek och känslor. Vi tog oss hela vägen fram liksom. Vilken nåd.
IMG_7922
… och sen blev vi faktiskt sugna på ett barn till. Så glad att vi vågade för annars hade vi ju inte fått den här:
IMG_8649
Lilla, fina Mirjam och Livs älskade lillasyster. Tänk att vi blev en familj liksom. Men två barn krävde ju lite mer och mindre sömntimmar ledde till ett rätt tungt första halvår även med denna bebis. Men ändå betydligt mycket bättre än som förstagångsföräldrar. Nu visste vi ju att det blir bättre!
IMG_5929
Och det blev det. Sommaren 2014 är nog en av de bästa i vårt liv. Mycket energi, fina barn och bra väder emellanåt! Mer än så kan en inte kräva liksom.
IMG_5873
Ja detta är min man, i all sin prakt! Denna bilden får symbolisera det otal läger vi gjort tillsammans, många också under åren på Vikbolandet. På läger. på läger, på läger trivas vi!
thumb_IMG_2257_1024
I november 2014 var vi på vårt livs äventyr som familj då vi åkte ända till Afrikat på jobb- och semesterresa. Vilken grej. Och vilka bra barn som helt enormt, tålmodiga med både värme och lååånga resor.
thumb_IMG_1747_1024
Sista året har varit tungt men vi har alltid varandra och vi har fått sådana enorma gåvor av tid, pengar och allt möjligt annat. Vi fick till och med en veckas vistelse i ett hus i Spanien. Det kommer bra och dåliga dagar men det har alltid funnits ljusglimtar och kärleksfulla människor runtomkring som stöttat oss och hjälpt oss framåt. Ibland ser en inte vägen framåt men på något sätt så går det liksom ändå…
familjknas_Fotor
… Vår väg framåt denna gång blev att flytta. Så vi sa hej då till sex fantastiska, lärorika och goda år på Vikbolandet.

Och nu är vi framme vid dags dato och vi har precis börjat leva livet i Alingsås. Får se vad nästa 10 år har att ge. Så glad att vi har gjort och gör så mycket av vad vi älskar och trivs med tillsammans.

 

Det är helt otänkbart att tänka sig ett liv utan att ha Patrik vid min sida. Vi är verkligen ett på så många sätt. Och jag ser framemot att fira många bröllopsdagar och vardagar tillsammans med honom.

Tack alla som finns runtomkring oss som visar kärlek, omsorg och ber för oss. Vi är så tacksamma för alla som funnits där för oss och trott på oss. Love U!

 

 

 

11 kommentarer

  1. Så otroligt fint inlägg! Vilken skildring av ert liv tillsammans! Det är en härlig känsla ändå att se tillbaka och se hur dagarna och tiderna växlat men att Gud varit trofast och att kärleken hållt! Jag är så imponerad av ert äktenskap, hur överlåtna ni är varandra och hur ni klivit in och burit varandra under tuffa perioder. Nu ber och hoppas vi på en tid av vår och kraft och nya spännande saker.

  2. Så otroligt fint, säger jag också! Kan bara hålla med Elisabet i det hon skriver. Tack kära Jennie! Jag önskar er allt gott med Gud och varandra där i Alingsås. Gud är trofast!

  3. Så fint Jennie att få ta del av ett axplock ur ert liv tillsammans! Så fina bilder! De där bullarna du bakade på Svalkan kommer jag än ihåg, sååå goda! Du blev ett riktigt bullproffs där du!
    Så stort att ni fått dela tio år tillsammans med varandra! Jag blir varm i hjärtat över din glädje över Patrik och jag vet att han är lika glad över dig! Gud är god, vår bäste vän, ingenting kan skilja oss från hans kärlek!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *