Vem får en förväntansfri jul, räck upp en hand!

Julen.

Jag har tänkt länge och väl. Jag kan inte komma på en endaste som inte har någon lätt, eller svår, komplicerad relation till julen. Är det inte familjekonstellationer som är svåra så är det de icke-befintliga familjekonstellationerna. Kanske är det bristen på pengar till julklappar, eller pressen att behöva hitta rätt för att inte göra någon ledsen eller är det överkonsumtionen av just julklappar. Kanske är det sorg som bärs på eller längtan som blir mer påtaglig på julen.

Jag och min man köper julklappar till 24 personer, oss själva inräknande. Det låter roligt va? Det är det (inte). Jag köper 23 av dom eftersom Emanuels kärleksspråk ”gåvor” ligger längst ner på hans lista.

Men jag är smart, ekonomisk och snäll mot både de jag köper till samt miljön. Ja, gissa vad jag gör? (Gissningsstund…)

Javisst! Jag köper på second hand! Jag letar fina, eller speciella böcker, slår in fint. Jag köper välbevarade skjortor, blusar, väskor, leksaker och smycken. Gör fina paket. Helt ärligt vet jag inte om alla vet, om inte, så vet ni nu. Jag brukar också göra personliga grejer som fotoalbum eller fotokalender. Det uppskattas alltid.

Sådär ja. Nog om tråkigheter kring jul och följ med på en julkortsresa med familjen Nielsen istället! Något jag gjort, som jag ÄLSKAR, sedan vi fick barn, är att skicka julkort. Jag både älskar att fixa dem och få egna! Så nu vet ni det. Skicka till mig! Men sedan ett år tillbaka har jag faktiskt gjort dem online, även om det kostar lite mer. Tidigare år har jag lagt ner väldigt mycket tid på det och nu vill jag bara få fina bilder skickade. Here goes!

jul12010 – vårt första julkort! Elysia var 9 månader eller nåt sånt.
Ska erkännas här att 2011 har försvunnit….

DSC_03162012! Här klär vi upp barnen i finkläder och Emanuel sitter preciiiis bredvid Elma så hon inte ska trilla av stolen. Hon är sju månader och såååå knubbig!

Julkort20132013 och två barn som inte alls tycker det här är kul. Men, mamman ska ha ett julkort, så är det bara! Kolla in Emanuels skägg också!

julkort20142014 var vi lite spexiga!

julkort2015Och från år 2015 har vi endast bilder på barnen igen. Förra årets var ett julkort med motiv från vår Spanien-resa och årets… ja, det får ni vänta och se ju!

God jul! Eller nej. Glad advent-vecka vetja!

/Filippa

1 kommentar

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *