Morsornas adventskalender – lucka 2

DSC_0112Hela knasiga familjen!

Dagens morsa är Christine Hagel och råkar vara min (Filippa) egna morsa! Henne inspireras jag till tusen av, hon ger mig goda råd och är en otrolig förebild i mångt och mycket. Det finns liksom ingen annan jag verkligen kan kalla Urmodern (som pappa brukar säga om henne).

Namn, familj och sysselsättning

Christine Hagel, arbetar som skolkurator. Jag är gift med Leif sedan 37 år tillbaka. Vi har tre vuxna barn med respektive och tre barnbarn.

Vad brinner du för just nu?

Jag brinner för barn som är vilsna i skolan!

Vad är det bästa och vad är det mest utmanande med att vara förälder?

Bästa är att se att det har gått bra för alla våra barn och barnbarn! Utmaningen har varit att vara tyst när man inte tycker om allt som barnen gjort, och också att vara just förälder och inte kompis.

Vad gör ni för att hålla ihop relationen?

.Vi pratar mycket! Avsatte tid varje dag för vuxensamtal när barnen var små, nu likadant: prata, berätta, förklara och försöka förstå även om man inte alltid förstår. Tillåta varandras olikheter och fira allt man kan!

Låt säga att du får fyra timmar över, vad gör du då?

Tar en promenad först på en timme och sen läser jag.

2 kommentarer

  1. Wow att brinna för vilsna barn i skolan! Vilken låga du måste ha!
    Tack för ett perspektiv från där längre fram, när barnen är stora! Jag läser gärna mer från mamma hagel!!!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *