Morsornas adventskalender – lucka 4

Alla de kvinnor som gömmer sig bakom ”mina” luckor (dvs. Elisabets) kommer alla från Rimforsa, där jag bor. Jag är så golvad av de morsorna jag mött här! Grundade, varma, genomtänkta och så kärleksfulla. Det känns så roligt att få ”visa upp” några av dem här, och det finns ännu fler! Alla ryms inte i de luckor jag fått tilldelat.

Bakom lucka 4 hittar vi Kristin Zetterlund, kollega vän och pastor. Kristin är en klok, varm och liksom helgjuten människa. Hon sprider en väldoft omkring sig, lite som en liljekonvaljäng. Hon är en perfekt mix av mjuk och rejäl, energi och lugn. Och jag är så glad att jag fått lära känna henne och hennes familj här i Rimforsa.

IMG_3827

Namn, Familj och sysselsättning

Kristin Zetterlund. Min familj består av min man Samuel och våra tre döttrar: Siri 5 år, Norah 3,5 år och Ella 8 månader. Jag jobbar som pastor i Brokyrkan i Rimforsa, och som bibellärare på Liljeholmens folkhögskola.
Vad brinner du för just nu?
Åh, det lät så ambitiöst. Just nu känner jag mig väldigt tankspridd och familjefokuserad – som ammande trebarnsmor.
Men något som är viktigt för mig, både i jobbet och privat, är det äkta mötet. Jag vill möta människor och bli bemött av människor med äkthet. Jag älskar när relationen har nått dit att en inte längre behöver gardera sig. När en inte behöver vakta sina formuleringar eller i förväg täcka upp för eventuella missförstånd. (Kanske har det också att göra med att jag har en förmåga att i efterhand komma på att jag kanske, förmodligen, blev missförstådd!)
Det kryper i mig när jag upplever något vara oäkta eller påklistrat, men jag älskar när ett möte är äkta och berör.
Det som berör mig allra mest är det äkta mötet med Gud. I församlingen eller hemma i min vrå. Finns inget som slår det.
 Vad är det bästa och mest utmanande med att vara förälder
Det bästa? Att få vara mamma åt tre helt underbara individer som kallar mig världens bästa mamma även de dagar jag upplever mig vara raka motsatsen.
Det mest utmanande? Det finns mycket! Jag oroar mig över hur jag på bästa sätt hjälper mina barn att tryggt växa upp med en god självkänsla och jag utmanas av att ständigt bli så engagerad i känslorna! Med barnen kom ett ytterligare djup i kärleken och glädjen, men också ett hetare temperament. Jag hänger inte med i barnens humörväxlingar!
 Vad gör ni för att hålla ihop i relationen
Vi bor långt ifrån familj och har därför inte alltid så enkelt med barnvakt. Men vi passar på när chansen finns och då brukar det bli en mix av: överraskning, fysisk aktivitet, god mat och drömmande.
Vi älskar överraskningar! Det känns så lyxigt och romantiskt både att få överraska och bli överraskad.
Vi träffades på beachvolleyplanen och har alltid haft ett gemensamt intresse för fysisk aktivitet. Provar gärna något nytt tillsammans.
Vi drömmer och visionerar. När vi väl får ro att sitta ner och prata om mer än vardagen och barnen så leder det alltid till ett samtal om framtiden. Vi målar upp bilder av hur vårt liv ser ut om 5 år. Där har vi alltid funnit varandra, i visionerna.
Jag tror att vår relation under de stormande småbarnsåren hålls ihop av att vi delar vår kristna tro och därmed också drömmar och visioner. Vi kommer alltid tillbaka till det där som vi längtar efter tillsammans.
Låt säga att du får fyra timmar själv, vad gör du då?
Jag ringer en vän, vi tränar något roligt tillsammans och äter gott. Och pratar, ostört!

6 kommentarer

  1. Underbar och sanningsenlig beskrivning av dig, Kristin!
    Jag saknar de tillfällen vi haft att umgås. ? Kramar till er båda. (Kristin o Elisabeth ) // Anna-Lena ( Lore, Ebba & Aldes mamma. )

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *