Morsornas adventskalender – lucka 8

 

Dagens morsa är Martina Tingberg.

martinaMartina är en kvinna som lyckas rodda heltidsjobb, familj med fyra barn utan att låta sig själv och sina egna intressen drunkna. Hur kan människan se så fräsch ut? Det är också något som jag ofta funderar över. Men jag tror det grundar sig i en god självkänsla och självförtroende som genomsyrar allt hon är och gör, det gör en människa vacker. Det finns en trygghet och självklarhet i den hon är som gör att det är så behagligt att vara i hennes närhet. 

Våran vänskap sträcker sig några år tillbaka i tiden, Martinas man Erik är en före detta kollega och av mina bästa vänner, så då fick jag liksom Martina på köpet; Vilken bonus! Älskar hennes humor, värme och lite galna julintresse (börjar planera för jul i september!)  Dessutom lyckades våran Liv få Martina som lärare när hon gick i förskoleklass; Vilken guldstart på skoltiden! Där såg jag verkligen vilken styrka och kapacitet denna kvinna har. 

 

 

1. Namn, familj och sysselsättning.

Martina Tingberg

Är gift med Erik. Mamma till 3 barn som är 12, 10 och 7 år gamla. Samt familjehemsmamma till en 2,5åring sedan ca 2 år tillbaka.

Jobbar som förskollärare i en förskoleklass i en mindre landsortsskola.

2. Vad brinner du för just nu?

Just nu brinner jag för mitt jobb då jag inte jobbat där så länge.

Annars ligger mitt stora fokus på mina barn. Att få dem att växa upp till trygga, starka och omtänksamma individer med god självkänsla.

Självklart brinner jag även för barn som inte har det så lätt i livet. Valet att vara familjehem med allt vad det innebär är riktigt tufft ibland, men det ger mig och min familj så mycket!

3. Vad är det bästa och mest utmanande med att vara förälder?

Det bästa med att vara förälder att nog kärleken till varandra. Jag har alltid velat bli mamma och både jag och min man ville ha barn tidigt. Vi ville vara unga föräldrar som kunde göra saker med våra barn under lång tid. Kärleken mellan syskonen är också så stark och vi älskar att göra saker tillsammans som familj.

Det mest utmanande att vara förälder är nog att få ihop livspusslet med 4 barn som alla behöver vår tid på olika sätt. Att både ha ett barn som snart är tonåring med allt vad det innebär och en 2,5-åring som vill ha all uppmärksamhet, det är svårt ibland.

4. Vad gör ni för att hålla ihop i relationen?

Vi har alltid prioriterat varandra. Vi har varit ett par i över halva mitt liv och vi är fortfarande noga med att kolla med varandra innan vi bokar in någon egen aktivitet. Vi har ofta tid tillsammans på kvällarna när barnen lagt sig. Vi prioriterar att vara med varandra före andra aktiviteter.

5. Låt säga att du får fyra timmar själv, vad gör du då?

Då skulle jag antagligen städa en de,l vilket jag vet låter trist. Men jag mår väldigt bra av ett städat hem. Skulle det mot förmodan redan vara städat, skulle jag lägga mig i soffan och se en film.

martina2

4 kommentarer

  1. Blir så sjukt imponerad av att ha tre egna kids och en familjehemsplacerad. Drömmen hos mig är att på något vis göra nåt sånt! Skulle gärna höra mer om tankar och beslut kring det. Jennie, du får göra en intervju om det i vår 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *