Morsornas adventskalender – lucka 14

Yeah wow, vad många fina morsor det finns alltså!

Idag ska ni få träffa Sofia Lindblom. Sofia är en så väldoftande person. Hon är alltid genuint intresserad av andra människor och fylld av empati och kärlek. Det jag gillar med Sofia är att hon både har en så mild framtoning men mitt i det strålar det ofta till av skärpa. Ibland krävs det väldigt mjuka personer för att kunna framföra sanningar utan att de ska skada – och det är Sofia riktigt bra på. Hon är skärpt, rolig och väldigt reflekterad.

24550474_10155836417111531_16178797_n

Mitt namn är Sofia Lindblom och jag bor i Rimforsa tillsammans med min man och våra två barn, 5 ½ och 3 år. I april väntar vi vårt tredje. Jag pluggar till vårdadministratör på distans och blir färdig i januari.

Vad brinner du för just nu?
Mitt problem är att jag emellanåt brinner för så mycket olika och stora saker att jag typ brinner upp inombords. Jag tränar på att fokusera och bryta ner allt det stora i små bitar. Bland annat funderar jag mycket på hur jag ska kunna bidra till en mer hållbar konsumtion. Det är svårt, men jag tror jag blir lite bättre hela tiden. Jag har också en stark önskan om att fler olika kroppstyper samt människor med funktionsvariationer ska synas i media.

Vad är det bästa och mest utmanande med att vara förälder?
Det bästa är kärleken! Både den jag själv känner för barnen och den jag får från dem. Utmaningar finns det många… Jag funderar mycket över hur jag på bästa sätt kan hjälpa dem att vara trygga i sig själva och våga vara den som säger ifrån när något känns fel.

Vad gör ni för att hålla ihop i relationen?
Ett knep är att kramas mycket. Vi hade en tuff period i våras fylld av stress, press och för många bollar i luften vilket ledde till mycket irritation. Vi sprang ofta om varandra, både fysiskt och kommunikativt. Då införde vi 15-sekunders-kramen. Oavsett sinnestämning bestämde vi oss för att minst en gång varje dag kramas. Alltså inte en snabb nonchalant kram, utan en som varar i 15 sekunder, minst! Det händer något med irritationen och stressen i kroppen då. Prova! Annars hjälps vi åt mycket. Vi ser nog oftast varandras problem och utmaningar som gemensamma projekt.

Låt säga att du får fyra timmar själv, vad gör du då?
Oj, det beror verkligen på årstid, dag, humör. En typiskt grej en mörk decemberdag skulle vara en skogspromenad följt av hemmafix. Alltså ensam hemma i ett städat hus. Musik högt i högtalarna och sen bara gå runt i huset och flytta om krukväxter, kanske plantera om, byta ut, arrangera om små prylar, flytta möbler, byta plats på tavlor, måla om något… Det är verkligen avkoppling för mig! Är det sommar och varmt spenderar jag lätt tiden i en solstol vid en sjö!

3 kommentarer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *