Påminn mig alltid om att det är bäst att jobba deltid

En dag hade vi snö i Skåne! Det var en fin dag.

Ungefär två gånger per halvår sker det. Ett liknande senario som skett de senaste 1,5 åren; vi åker till Ikea. Vi parkerar i garaget. Vi åker rulltrappan upp. Vi ställer oss eventuellt i kön till leklandet eller så går barnen raka vägen in. De älskar det där stället så det förslår.

Emanuel och jag tar snabbt en vagn och betar av listan. Avskyr detta. Samtidigt som jag vill köpa allt vill jag köpa inget. Av flera orsaker. Och eftersom vi åker så sällan men nu precis gjort om mycket hemma, slog det hårt när vi insåg att vi fick kapa inköpslistan rejält.

Sjukdom deluxe den här hösten gjorde att lönekuvertet var skralt och tråkigt. Och vi kan inte köpa allt, såklart.

Så står vi där på Ikeas gråa betonggolv och känner oss lite snopna. Som att vi visst skulle greja detta. Emanuel säger:

”Påminn mig, när vi är mitt i terminen och tycker att vi har dåligt med pengar, att det här med att jobba deltid visst är bra”.

Och nöjda får vi åka därifrån ändå. För den här julen har vi nästan tre veckors ledigt tillsammans. Tillsammans!!! Och det är faktiskt alldeles alldeles underbart. Garderober, madrasser, skidresor och allldeles för god mat, det får komma en annan månad.

/Filippa

2 kommentarer

  1. Åh, jag tycker det är en svår balansgång faktiskt. Tid och pengar. Man vill ju ha både och, liksom! Vi tänker att vi vill tjäna så pass mycket att pengar inte är ett orosmoment eller bekymmer. Men samtidigt vill vi såklart ha mycket ledig tid. 1,5 lön lever vi rätt gott på (just det här året bara en lön och det funkar hyfsat det med). Men ibland skulle det ju kännas skönt att inte behöva fundera så mycket inför varje inköp!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *