Gamla och nya mål

Precis som Filippa så gillar jag att sätta mål och nyårslöften. Det peppar mig och är en bra morot. Även om det bara räcker fram till mars, så tänker jag att då fick jag ju skjuts fram till mars iallafall.

Utmaningen kan vara att hitta ”rätt” mål. Vad behöver jag egentligen liksom?

Förra året lovade jag en läskig grej, om det är någon som kommer ihåg (jag skrev om det på bloggen)? Jag lovade att hitta och följa rörelseglädjen. Inte att jaga tider eller prestationer.

Det var svårare än jag trodde. Jag försökte fortsätta springa men utan att ta tid. Jag sprang ett millopp tillsammans med jobbet i maj, och där togs det ju tid förstås. Och jag blev så himla besviken på min dåliga tid och fick verkligen ta en paus med löpningen för att följa glädjen.

Istället blev det en mix av olika träningsformer under året. Hemma framför youtube, innebandy, gruppträning och fjällvandring. Den stora segern känner jag är att jag (visade det sig) fortsatte träna trots att jag inte mätte resultat. Min kropp ville röra på sig. Och under hösten har jag kunnat springa igen – och tycka det är roligt.

26735451_10160214823140713_332153481_o

Därför känner jag mig redo för att ha ett mer prestationsbaserat mål i år. Jag har anmält mig till ett spännande lopp i augusti. Nästan lite för läskigt för att skriva ut det, men jo, jag får våga.

26735020_10160214823355713_27104913_o

Jag är anmäld till Kia fjällmaraton och ska springa det tillsammans med min brorsa, svåger och kompis Lisa. Ett maraton i fjällen liksom. Helgalet. Läskigt. Men det fina med målet är att det inte kommer handla om att springa så fort som möjligt. Det kommer att handla om den fantastiska naturen och uthålligheten och kroppen. Så nu är målet att samla på mig kilometer i benen. Jag är särskilt glad för de backiga rundorna i Rimforsa och att jag inte bor kvar i det platta Skåne…

Peppa mig gärna längs vägen! Och vill du ge dig ut på långpass med mig är det bara att hojta!

4 kommentarer

  1. Asså SÅ impad. Jag skulle också vilja göra nåt sånt, fast inte så långt kanske. Jag har också kollat runt lite och tänkt anmäla mig till nåt lopp. Kanske slutar med att det blir tjejmilen eller nåt bara 🙂

  2. Men vad grymt Elisabet!! Heja heja dig! Låter som en riktigt rolig utmaning att springa uppe i fjällmarker.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *