Överlåtelse

Överlåtelse, som begrepp inom kristen tradition, betyder att lägga sitt liv i Guds händer. I förlitan på gudens kärlek och vishet, ber troende honom att forma ens livsväg och ens själ. Överlåtelse är i grunden detsamma som att ge kärleken fria händer.

På ovanstående sätt beskrivs termen överlåtelse enligt källan till all kunskap: Wikipedia. Överlåtelse är inget särskilt sexigt eller trendigt ord idag men ett helt avgörande ord för den som vill leva helhjärtat för Någon eller något.

Jag är övertygad om du och jag är överlåtna eller dedikerade till olika saker fast vi kanske inte alltid reflekterar över det. Du kanske är överlåten till ditt arbete, din familj, din träning, din hobby eller dina vänner.

Överlåtelse skapar stabilitet, trygghet och riktning för livet. Överlåtelse åt en plats eller person skapar ett hemmahörande, en plats där du hör till. Överlåtelse åt en uppgift eller ett intresse skapar viljestyrka och motivation då du har ett mål.

Vår familj har tagit ett överlåtelsesteg den här helgen. Överlåtelse genom att bli medlemmar i en EFS- kyrka här i Alingsås; Noltorpskyrkan. 

För oss är det ett sätt att visa att vi vill vara en del av en gemenskap, ett hemmahörande i en kristen gemenskap. Människor som vi kan dela tro och fira gudstjänst med. Men det är också ett sätt att visa att vi vill vara med i det som Gud gör i och genom en gemenskap. Vi vill vara med och göra gott för Alingsås genom att vara en del av en kyrka för jag tror att det är så Gud jobbar. I och genom människor. Och jag vet att jag behöver andra människor så innerligt väl. Ensam är inte stark. Därför väljer vi att överlåta oss åt en kristen församling. För vi tror att det funkar.

3 kommentarer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *