What would Jesus snap?

I torsdags satt Emanuel och jag på Skype hela kvällen och planerade ungdomsläger med pastor Marcus från Kristianstad. En himla fin grej med att bo i Skåne tycker jag. Vi har kristna bröder och systrar lite varstans!
Men de har ju inte kommit bara sådär, av sig självt. I vårt fall handlar det om att vi alltid prioriterat att åka på läger. Till en lägergård som ligger mitt i Skåne, Bosarp. En liten bit av himlen, sägs det också. 

Marcus frågade om vi alltid åker på läger? Nej, det gör vi faktiskt inte. Men när vi satt där och pratade insåg jag hur högt prioriterat detta varit för oss. Och det är faktiskt flera anledningar.

DSC_0372

UNGDOMAR! For the win!

Den första anledningen är att vi, både Emanuel och jag, har vårt största intresse och hjärta för ungdomar. Vi älskar dom! (Ok, kom tillbaka när jag har egna ungdomar hemma, men än så länge är känslan så)
Vi  har båda alltid åkt på läger just för glädjen att få vara med ungdomar, att få prata och lära känna och diskutera och ventilera. Hade jag haft all tid i världen hade jag jobbat i kyrkan med ungdomar. Nu måste jag välja lite, och i år blev det ett sportlovsläger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Emanuel och jag, utklädda (bara så ni vet), 2009

Den andra anledningen, som kanske inte är så uttalad för oss, men som jag insåg i torsdags, det är ju att Emanuel och jag kommer lite närmre varandra för varje läger. Och hjälp mig, om  ni sett vår utveckling i lägerväg. Alltså, de första lägrena vi var på var vi riktigt pissed off på varandra stundtals. Nu, bara 11 år senare (haha), vet vi precis varandras gränser, förmågor men också var vi ska lyfta varandra och hur vi ska lyssna på varandra. Ett sjukt härligt sätt att fördjupa kärleksrelationen på om jag får säga det själv.

DSC_0156

Mannen, myten, legenden; Lingman. Still going strong som mycket viktig signifikant! Obs! Elma 1 år på bilden (såååå liiiiiiteeeeeen!)

Den tredje anledningen har egentligen inte blivit synlig förrän något år tillbaka. Och det var när våra egna barn började tjata om att åka på läger. Och då läger som de är flera år yngre än deltagarna! De ÄLSKAR Bosarp, läger, barnen, ungdomarna, maten, samlingarna! Och alla dessa underbara signifikanta ungdomar som växt upp och blivit vuxna, alla dessa personer har de lärt känna djupare på just läger. Jag är så tacksam för er ! Mina barn får alltså ett enormt utökat nätverk i livet tack vare läger.
Nu åker Emanuel på läger med Elysia för att hon ska få och våga vara deltagare. Stort! Och jag är himla stolt över min man som dubbel-lägrar det här året.

DSC_0517

Både lovsång och dekoration kan vara helt fantastisk på läger, när de människor som älskar ju sådana grejer får utrymme. På lägret ovan kan man säga att rätt personer var på rätt plats!

Och så den fjärde och sista anledningen. Att åka på läger, för mig själv, innebär att jag tänker mer på Jesus. Jag måste ju det, eftersom jag ofta åtar mig undervisning eller andakt. Och det är en sån bra utmaning i den tråkiga vardagen! Jag blir tvungen att sätta mig med bibeln, be, fundera, ta längre bönepromenader och dessutom få prata med andra smarta, visa personer som man gör det här med. Det är SÅ bra för min egen tro!

I år har vi just nu spikat det roligaste temat jag på länge skådat. What would Jesus snap? är det, och vi gamlingar, vi som är födda på 80-talet, ska nu försöka oss på att ta oss an Jesus och den här digitala samtiden. Det känns riktigt bra och roligt! Och sjukt utmanande! Precis vad mitt andliga jag behöver.

Läger alltså. Good stuff. Och Jesus. Också bra.

/Filippa

13 kommentarer

  1. Woho!! Blev peppad när jag fick meddelande av Marcus ang bönestationerna och fick en liten genomgång av temat ??
    Och tack för alla läget ni gjort!

  2. Jag älskar läger!
    Jag började som lägerbarn, blev sedan lägerdeltagare och nu som vuxen är jag ledare. Det är fantastiskt!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *