Några boktips

Årets första böcker är utlästa och jag kan väl börja veckan med att tipsa lite. Nu längtar jag efter att läsa en riktigt god roman, tipsa gärna tillbaka!

Min pastor gav mig den här boken inför en predikan jag skulle hålla i januari. Och den satte ord på tankar jag haft i flera år. Det är Erwin McManus som har skrivit The artisan soul , den finns ännu inte på svenska. Boken handlar om vikten av kreativitet, om hur våra liv är ett konstverk men också att vi är kallade att skapa. Så uppmuntrande och bra!

Så har jag läst den här bästsäljaren. Om olika människotyper och hur olika vi är. Det är grova förenklingar och högst populärvetenskapligt och ganska babbligt skrivet. Men ändå intressant. Har fått igång väldigt mycket tankar i mig. Inte minst i hur en fungerar jämfört med ens allra närmaste. Tex. Hur är det möjligt att jag fått en ganska blå son?!

Och så har jag läst den här boken. Välkommen in i min garderob av Anton Lundholm. Och det var längesen jag blev så berörd av en bok. Jag grät mig igenom stora delar. Anton har ett väldigt bra språk och så är han helt extremt modig. Han delar sin resa av att växa upp i frikyrkan och upptäcka att han är homosexuell och samtidigt ha en förtärande längtan att leva så nära Jesus som möjligt. Den manade mig till omvändelse, den fick mig att börja tänka och att vilja gräva djupare i detta snåriga ämne. En måstebok för de allra flesta av oss.

 

 

11 kommentarer

 1. Då tipsar jag om romanserien Lasarettet av Karin Wahlberg. En triologi med böckerna Än finns det hopp, Livet går vidare och Lätta ditt hjärta.

 2. Jag är väldigt sugen på välkommen in i min garderob. Så viktigt ämne, jag läste välkomna varandra och tyckte även den var väldigt bra.

  Roman. Jag har inte så mycket nytt, men brukar alltid tipsa om Boktjuven.

 3. Blir så inspirerad av ditt bokläsande! Brukade läsa massor men har lagt av mig senaste åren… Blir peppad av dig!

 4. Har precis nästan läst ut Vargarnas tid av Elisabet Nemert. Kan rekommendera alla böcker som jag läst av henne. Historiska romaner med starka kvinnor i huvudrollerna brukar det vara.

 5. Jag tycker om (lite hatkärlek kanske) Elena Ferrantes serie på fyra böcker om Neapel.
  Marilynne Robinsons tre böcker Lila, Gilead och Hemma.
  Läste Klostret av James Martin. Gillar hans andra böcker. Detta var hans första roman. Jag får lite klikänsla ibland när en bok är så uppenbart kristen men kanske bra ändå.
  Återstoden av dagen av Kazuo Isiguro.
  Då och då tar jag en klassiker. Allt av Selma Lagerlöf är ju lysande.

  Roligt att följa er blogg.
  Ps. Jag har ju också en bönevän i 60års åldern som jag är mycket glad för. Hon är inte helt olik dig. 😉

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *