Att älska att jobba

 

Få samtal är så infekterade som den om förskolan och antal timmar och rätt och fel. Det finns mycket pekpinnar och många som vill berätta hur det faktiskt är. Idag vill jag slå ett slag för att det finns många sätt att tänka!

Föräldrabefolkningen i Rimforsa är väldigt genomtänkta. Många är hemma mycket med sina barn, och det hamnar högt på prioriteringslistan – före Baliresan eller det nyrenoverade hemmet.

Jag älskar att jobba. Och det är också en sak man kan skämmas över! (Det verkas som att det går att skamma det allra mesta). Är det ok att älska att jobba liksom? När jag fått tre guldklimpar som är det bästa i världen?

Efter sisådär 9 månader har iallafall jag varit klar med föräldraledigheten. Ja faktiskt. Då har jag längtat ut. Efter kollegor och kaffepauser och framförallt efter att tänka på andra saker. Och jag har längtat efter att jobba och ta tag i projekt.Som tur är har Christian gärna varit hemma. Även om vi hittat vår egen variant. Jag har börjat jobba halvtid och Christian har jobbat halvtid. Så råkade vi göra med Sixten – men sedan har vi planerat för att göra så. För det har verkligen varit bäst för oss. Båda får mycket tid med barnen och båda får tid att vara iväg hemifrån.

Och när jag väl fått börja jobba – då har jag även kunnat älska tiden hemma.

Det finns varianter. Och det finns olika sätt att tänka. Inte bara för att maximera kronor och ören. Vår viktigaste fråga har varit: hur vill vi leva vårt liv? En gång var vi och tittade på världens finaste hus, ute på landet och jag bara dog hus-förälskelsedöden. Men sen i bilen hem hade vi ett samtal. Hur skulle livet bli om vi flyttade hit? Jo vi såg oss ganska ensamma, utan vardagsgemenskap som vi älskar och hela tiden skjutsande våra barn. Nej, så vill vi inte leva – då flyttar vi inte dit.

Samma sak med jobb och föräldraledigheten. Hur vill vi leva? Vad kan vi välja bort för att kunna vara hemma mer? Vem mår bäst av mycket hemma-tid och vem behöver komma iväg? Hur har ni gjort?IMG_2747

3 kommentarer

  1. Jag instämmer med dig. Väntar nu vår tredje lille och nu är planen att så fort jag ammat färdigt (om det går amma) börja jobba halvtid. Sedan för maken vara hemma lite på heltid när bebis är större. Det bästa av två världar. ?

  2. Jag känner igen mig, när båda barnen varit 9 månader har jag och maken löst av varann. Då har jag känt mig så färdig med att vara hemma med barnen och behövt komma hemifrån och jobba. Sen har jag gått hem igen ett par månader när barnen är runt 1,5 år. Vilken skillnad mot att vara hemma när de är nya bebisar! Så roligt!!

    När en av oss är hemma på heltid jobbar den andre deltid för att kunna avlasta och göra mycket tillsammans. Det handlat som du säger mycket om hur man vill leva sina liv och vad man är villig att avstå under tiden.

    Tack för ett väldigt bra tema med öppenhet och ärlighet!

  3. Har varit hemma längre och längre för varje barn och trivts bättre och bättre med livet som föräldraledig. Den här gången blir det hela 1,5 år. Sen får mannen ta över, kanske blir han hemma lika länge. Älskar också mitt jobb men saknar inte jobblivet ett dugg just nu, kanske beror på att jag pendlar långt och tycker resorna är jobbiga…

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *