Äntligen, jord under naglarna!

Nu är det äntligen dags att börja förbereda sig för trädgårdssäsongen 2018!

Kvinna av ordning kanske då vill säga: Men Jennie, du har ju ingen trädgård längre!

Nej, det kanske jag inte har. Men jag har en odlingslott i vår bostadsrättsförening på typ 3×5 meter! Samt en inglasad balkong. Så här ska odlas!

Jag är sannerligen inget proffs men jag är mycket entusiastisk och må väldigt bra av att hålla på med jord, sådd och diverse växtligheter. Därför är jag rätt oängslig när det kommer till odling, jag kör mest på!

Men i år har jag på uppmuntran av min nya vän som har en stooor trädgård planerat lite för årets sådd och planteringar. Och det är faktiskt riktigt kul. Precis som när en ska iväg på en semester kan ju själva planeringen och drömmarna vara nästan lika mycket värd som själva resan! Lite så upplever jag det i år med odlingen. Jag har word-dokument där jag listar grönsaker och blommor samt tid för när de ska försås. Jag samlar på inspo-bilder och läser böcker om trädgård. Så steg ett är alltså planering.

Och nu har vi alltså kört igång! På årets kallaste vinterdag (-14 i Alingsås) när snön yrde runt knutarna tog jag hjälp av hela familjens krafter för den första försådden.

Såhär gjorde vi:

Steg 1: Planering och inköp

I år har jag börjat med körsbärstomat, djungelgurka och chilli. Samt lite basilika (som egentligen kan vänta ett tag till!).

 

IMG_4771_Fotorsteg2

Om du vill kan du ju lika gärna köpa plastkrukor, pluggboxar eller liknande och så i dom. Men vi kör på återvinnings-spåret i år 🙂

IMG_4773_Fotorsteg3

IMG_4775_Fotormannen

IMG_4778_Fotorsåjord

IMG_4811_Fotorsteg5

IMG_4785_Fotorsteg6

IMG_4794_FotorSTEG7

IMG_4804_Fotorsteg8

Lycka till och håll ut…

Snart kommer våren!

4 kommentarer

  1. Åh vad härligt, här får inte sås ett endaste frö innan vi är tillbaka från Skidsemester för alla plantor har en tendens att dö efter en vecka utan omsorg….

    Funderar lite på dina återvunna krukor, har du någon bricka eller ett fat under? För att i te allt vatten ska rinna ut o ber på golvet. ..

    1. Yes,självklart! Vattnar på brickorna för då ser jag hur mkt vatten de behöver. Brickorna har jag köpt på vår secondhand för 15 kr/st 🙂

  2. Vilket underbart inlägg! Jag måste åka och köpa såjord pronto!! Och jag har köpt frön under förra året så jag är liksom redo! Så kul!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *