Det vore bra att tänka mer på sex ju.

Det sägs ju att det är kvinnan i förhållandet som först tappar lusten till sex. Det sägs ju också att män i allmänhet har en kortare startsträcka till sex.

Frågan är då om det har med att göra hur mycket vi tänker på sex?

I en artikel jag läste på en månadsstidningssajt skrevs det att kvinnor lätt tappar lusten för att de har så mycket annat att tänka på. Kanske har hon precis fått barn och allt kretsar kring att få amning och sömn att funka. Kanske är hon gravid och mår allmänt skit. Kanske har hon det tufft på jobbet eller vänner som mår dåligt. Kanske ska hon ställa till med kalas i helgen och har tretton inhandlingslistor i huvet.

Men om sanningen ska fram så är sex lika viktigt för ett äktenskap som att prata med varandra, som att vara öppna och ärliga mot varandra, som att ge varandra tid och som att ge varandra kärlek på andra sätt.

Så var ska sexlusten komma ifrån? Den dyker ju tyvärr inte upp från intet. Även om det vore fett.

Jag har tidigare skrivit om den förödande skärmen. Jag tror ju absolut på att den dödar många sexlustar i Sverige (inbillar mig att det inte finns lika skärmberoende personer i resten av världen).
Vad mer kan det bero på? Såklart är det olika i olika perioder. Men generellt verkar det vara just det, kvinnan som är projektledare, som får styra för att saker ska funka (kan det kännas som), som gör det mesta av tankeverksamheten i äktenskapet.

Ett jämställt äktenskap borde ju då vara proppfullt av sex…

Kan det vara läge för en liten sanering i äktenskapet? Okej, så den ena, kanske båda, känner inte för det längre. Forskning visar ju att för att känna lust MÅSTE vi tänka på det. Saneringen kan innebära omplanering av livets göranden. Din partner kanske behöver ta mer ansvar för något som gör att du själv aldrig hinner tänka på sex? Jag ska inte komma med förslag, det är bättre ni pratar om det själva.

Och en sak som jag verkligen tror på. Prata positivt om sex, ni partners emellan. Skoja, viska, säg saker till varandra som handlar om ert sexliv. Det behöver inte betyda att ni måste ha sex samma kväll. Men börja säga positiva saker! Det är ni som styr tillsammans där hemma. Att ha härligt sex skapar en vi-känsla, det gör även snacket om det. Busigt, allvarligt eller skrattretande – prata om det!

Stäng in er och ha svettigt sex nu. Det är ju det enda som går i sommarvärmen.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *