Höstpepp eller höstdepp?

En vacker bit skog i Örebro

Det nalkas ny termin. Det nalkas kallare vindar, längre byxben och tjockare jackor. Det börjar bli dags för regnrocken och gummistövlarna och att se över barnens garderober – hur mycket har de växt över sommaren egentligen?

Jag spanar på kalendrar, precis som varje år den här tiden. Onödigt ja, men ack så kul. Funderar på att investera i en riktig dyrgrip men Emanuel sa att den jag hittar var okristen. Får se vad det blir då.

Idag börjar jag jobba och livet går om en vecka in i samma snurriga hjul som vanligt. Eller, är det det? Jag vill ogärna tänka att livet är över bara för att mina sega morgnar är det. Jag vill gärna tänka att DETTA är livet. Att vara sommarledig men också ha en inrutad vardag. Barnens aktiviteter drar igång nästa vecka och istället för att känna stressen tänker jag att var roligt för dom! Nu får de göra det de älskar och träffa sina likasinnade vänner. Livet blir till att följa det.

Jag vill gärna se på hösten med glädje. Att det är en tid för mys, filmkvällar i mörkret, joggingturer i regnet, lördagsfrukosten blir helig igen och jobbarkompisarna blir mitt bollplank. Och för att inte glömma det roligaste jag vet, att klä mig snyggt, roligt, spexigt och lite knasigt.

Den här hösten vill jag framför allt lägga i Guds händer. Låt mig leva det liv jag är skapt till. Om det så är cykelturer i ösregn och långkok av gryta – må så bli.

Nu tar jag mig an den här nya terminen, med pepp. Gör du också det?

3 kommentarer

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *