2018 – året som gått

1. Vad mådde du bra av 2018?
Jag har mått bra av… vardagen i Rimforsa. Av den puls och rytm vi landat i livet nu när vi bott här i drygt två år. Jag har mått bra av mitt arbete – skönt att allt inte är nytt längre utan att vi istället kunnat jobba med fördjupning och att göra saker bättre.


2. Vad har du sörjt 2018?
I år har jag sörjt det land som Sverige har blivit. Att så mycket är kallt och hårt och polariserat. Att det är svårt att föra ett vettigt samtal offentligt utan att det blir till smutskastning. Att rasismen är så utbredd och öppen.

3. Testade du något nytt?
Mycket var sig likt i livet. Men att springa fjällmaraton var en ny upplevelse. Att bila med barnen till Barcelona en annan. Och att podda, det hade jag inte gjort förut.


4. Vad la du mest tid på?
Alltså vardagssaker – verkligen. Laga tradig mat, diska, städa och att lägga barn. Det har jag lagt SÅ mycket tid på.


5. Vem vill du tacka och varför?

Tack Gud för livet och nåden som räcker! Tack Christian för att han orkar leva tillsammans med mig och alla mina kladdiga smörknivar och listor jag gör hela tiden. Tack mamma och svärmor&svärfar för att de är sådan underbara mormor & farmor/farfar till våra barn. 


6. Vad är du stolt över när du ser tillbaka på året?
Att vi haft en ganska vettig vardag ändå. Att vi skrattat mycket mitt i det vanliga och vardagliga. Jag tror vi kommer titta tillbaka på denna tid och tycka den var fantastisk – även om den kan kännas hyfsat intensiv mitt uppe i den.


7. Vem saknade du?
Pappa kommer jag sakna resten av mitt liv. Farmor saknar jag ofta. Jag har också saknat vänner som bor långt borta. Lisa, Josefine & Jenny.


8. Bästa serier, böcker & låtar?
Jag har sett och älskat Grace & Frankie !!!! Missa inte denna geniala serie. Jag avfärdade den en gång pga att första avsnittet är lite intense. Men sen blev jag övertalad att se den igen. Och alltså, vilken dialog! Helt ljuvlig.

Bästa boken blir nog Den svavelgula himlen av Kjell Westö. Den jag minns bäst iaf.

Låt… Det har varit mycket Bethel i år. Så tacksam för all lovsång som föds där, den smittar med tro och alla berättelser om Guds godhet. Just nu älskar jag Stand in your love med Josh Baldwin.


9. Största utmaningen?
Jo men här får jag skriva fjällmaraton. Tänk att jag klarade det! Det är ett riktigt kroppsminne som kroppen bär med sig. Insorterat bredvid förlossningarna.


10. Vad minns du speciellt?
Jag minns den evighetslånga varma perioden. Som jag njöt. 
Jag minns skolavslutningsdagen på bibelskolan. Att vi rodde ett läsår till i hamn. 
Jag minns ögonblick under vår långa bilresa då jag bara var så tacksam att få sitta inklämd så nära min familj.
Jag minns en av lovsångssamlingarna på frizon, där Guds närvaro var så påtaglig och innerlig.

Nu får vi ta emot ett nytt år vänner! Spännande.

2 kommentarer

  1. Fint! Och på riktigt. Du har verkligen berikat mitt 2018. Så glad att få dela en liten bit vardag med dig <3

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *