Mina bästa sommarlovstips i olika former

Mitt sista inlägg innan vi går på bloggsemester (som vi brukar!) tänkte jag ägna åt att ge er mina bästa sommarlovstips. I alla möjliga olika former! 

Vi börjar med lite lyssning:

Jag snubblade över den här podden förra veckan, eller egentligen bara ett avsnitt. Och det var det om sex. Det var JÄTTEbra tyckte jag! Det var ett sånt där härligt, fräscht och ärligt samtal om sex, ungefär som vi Hallelujamorsor försökte göra (haha!) men aldrig fick till. Lyssna på det vetja! 

För mig är det verkligen sommar att få gå runt och lyssna på Sommar i P1. Jag verkligen ÄLSKAR det! Gärna på promenaden eller löpturen, men också när jag lagar mat, städar eller bara ligger i soffan (vilket ju händer mig). I år har jag lyssnat på två stycken hittills. Isabella Löwengrip samt Anders Hansen. Anders Hansen skulle jag lyssnat på, om jag var du, och inte orkade läsa hans böcker. En bra sammanfattning av dom!

Kan vara min bästa upptäckt den här våren, alltså. Brita Zackari Wahlström och Parisa Amiri pratar om nöjen, allvar, feminism och kultur i nutid. Det gäller att lyssna runt fredagen när det kommer ut för sedan känns det nästan inte aktuellt. Men riktigt bra podd!

Och så lite titta på.

Alltså den här (polis)serien! Älskar den. Klarar Bechdel-testen med hästlängder, och det är ju något jag alltid söker efter. Kanske den enda polisserien som har två kvinnliga huvudrollsinnehavare. Eller känner ni till någon? Tipsa gärna i så fall, eftersom jag ÄLSKAR sånt här.

Den här serien ser Emanuel och jag tillsammans och jag typ skrek när jag såg att en ny säsong hade kommit ut på Netflix lagom till sommarlovet! Det är en komediserie, också polisserie, rapp och snabb. Det gäller att hänga med! 

Någon som läst boken Big Little lies eller Stora små lögner som den heter på svenska. Liane Moriarty är författaren. Förra sommaren kom en säsong av den på HBO och nu har precis säsong 2 släppts. Jag tycker boken var hemsk, säsong 1 inte lika hemsk och jag ska nog ta och se säsong 2 också. Den handlar om att en av kvinnorna är misshandlad av sin man men ingen vet det. Och ja. Nej, läs boken. Den är riktigt bra.

Och så lite läsa:

Jag fortsätter på Liane som jag gillar så mycket. Har läst alla hennes böcker tror jag och denna är den senaste. Fick den i handen av mamma för ett par veckor sedan, öppnade den i förrgår och är fast. Den verkar riktigt bra!

Vet inte om jag tipsat om denna redan? Detta är en väldigt spännande, och intressant, självbiografi om Tara som växte upp i en extrem mormonsk familj. Allt möjligt galet och hemskt som händer faktiskt. Jag lyssnade på den och kunde inte sluta. Plöjde de 13 timmarnas lyssning på två dagar. Oklart hur jag hann något annat.

Ja, nej de här tipsen får nog räcka. Önskar er en riktigt fin sommar allihopa!

/Filippa

4 kommentarer

  1. Vad heter den första polisserie du tipsar om? Blir så nyfiken.
    En annan crimeserie som har två kvinnliga huvudrollsinnehavare är Rizzoli & Isles

  2. Fler polis tips: Scott o Baily är också en polisserie med tvp kvinnor i huvudrollerna, eller nästan tre kvinnor. Ett fall för Vera har en kvinna som huvudrollsinnehavare.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *