Kan inte alla bah shoppa second hand?

Nej hörrni. Nu kommer jag igen. Lite arg, lite besviken, lite mörkrädd. Vet ni att nyproduktion av kläder släpper ut mer skit än flygen? Alltså, VISSTE ni det? 

Det är snart jul. Och jul innebär nyproducerat för många. Jag tycker det är så himla värt att redan nu stanna upp, fundera och faktiskt ta obekväma beslut. Ju fler som gör det, desto bättre. Varför inte köpa lite julklappar på second hand? Tradera har mycket fantastiska saker och kläder. Även Sveriges second hand-butiker har de finaste sakerna i världen på grund av att svensken generellt tröttnar snabbt och lämnar, ibland helt nya, saker till second handerna. Det är jättefint att alla gör det, men varför inte tänka lite innan man köper istället?

Och helt ärligt. Ska vi verkligen ge julklappar för presentens skull? Det gör väl också lätt att du sitter hemma med ett gäng fina gåvor du inte är så förtjust i. Det kanske är bättre att ge bort upplevelser? En fika, ett biobesök eller middag på tu man hand. Eller ett presentkort på Myrorna. Jag kan säga att det är den bästa julklappen jag kan få.

Det är så sjukt hur Sverige ser ut och hur så många människor faktiskt inte tänker ta sitt ansvar. Tänk inte, vad spelar det för roll det lilla jag gör? Tänk istället på att det lilla du faktiskt gör, påverkar enormt. ENORMT. 

För fler tips kring detta, följ med på instagram så kan vi snacka! @fairfashionistafilippa heter jag där. 

Over and out!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *