Unpopular opinions

Jag fick uppdraget att inleda vårt tema om julen och alla olika känslor den väcker. Och jag gör det med lite oro, för på det här området är jag något av en surkärring. I min drömvärld skulle julen se ut såhär:

December inleds med advent. Lite fler tända ljus som bryter av mörkret. En känsla av hopp, att snart kommer ljuset ännu mer på riktigt. För mig hade det räckt. Tända ljus och några adventspsalmer.
Sedan väntar jag gärna till runt den 20 december. Då kan jag baka/ta in julgran/sätta på julmusik. Och ha några dagar präglade av gemenskap, fest och fokus på att Gud blir människa – vår räddning!

Men eftersom jag nu behöver uthärda julmusik/julfika och allt annat i en hel månad (minst!) innan julen är här så har jag ofta tröttnat. Vill få det undanstökat. 

Det blir lite som en symfoniorkester som går in i klimax redan i andra takten. Jag saknar nyanserna!!!

Istället känns allt klibbigt och kletigt. Och konsumtionhetsen, inte minst i mitt eget hem med digra önskelistor, får mig att vilja lägga mig ner i fosterställning och längta bort.

Ja kanske inte världens mest populära åsikt. Men jag gillar inte julen särskilt mycket….

4 kommentarer

  1. Känner EXAKT lika! Och alla förväntningar som läggs på en från olika håll och från familj/släkt gör mig ovillig att fira jul överhuvudtaget.

  2. Det där med hetsen hemifrån… ? Min son fyllde nyss fem och nu går det inte att gå i en affär utan att han vill ha något. Adventskalender, leksaker mm. Alltså hur lär man ett litet barn att julen inte handlar om bara julklappar?!?

  3. Jag tror inte den åsikten är så opoppis, snarare fler som känner så 🙂 Själv har jag varit anti-jul i sååå många år. Men i år har jag bestämt mig för att gå all in och det börjar kännas trevligt!

  4. Sådär tycker jag många. Igenkänning på avsky kring konsumtioneshetsen. Det jag ogillar med julen är just det, och stressen så många utstrålar sista veckan. Men jag tycker att sååå mycket annat väger upp och kommer njuta av julmusik o julfika från advent o framåt! ?

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *