Äntligen jul!

Till skillnad från Bettan, säger jag bara ÄNTLIGEN JUL! Jag älskar tiden som ligger framför oss. Ljuständning, julpyssel, julbak, julmusik, tid för omtanke om varandra, julbön, ja till om med julklappsköpen. Älskar också att vi får möjlighet att göra plats i våra kalendrar för att umgås.

Nej, tiden inför jul har inte alltid varit och är inte – stressfri, konfliktfri och okomplicerad. Snarare, tvärtom. Gift med en lärare (dessutom musiklärare) , innebär december alltid extra arbete utöver betygsättning med diverse luciatåg, julkonserter, musikcaféer och sedan på det kyrk-jul-engagemang… Inte alltid superkul kan jag säga. (Hoppas dock på ändring i år, då P inte har lika många betyg att sätta..!)

Men visst är det något visst med att gå och vänta, förbereda och längta. Att inte få det man vill ha precis på en gång. Att mentalt få ladda för att sedan få landa. Nästan så att tiden innan jul är bättre till och med än just dagarna kring julafton faktiskt!

Det finns också något annat jag älskar med denna tiden. Om man lyckas stå emot köphetsen och stressen det vill säga… Jag älskar att samhället fylls av röster som på olika sätt uppmanar oss att sätta andra först. Att tänka och känna utanför vårt egna. Inte då nödvändigtvis genom att köpa eller ge mer saker. Att uppmuntra någon, kan man göra på många sätt. Tycker att det är hoppfullt att få avsluta året så!  

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *