Morsornas adventskalender lucka 4

Det här är min vän Maria! Henne lärde jag känna på lärarhögskolan i Malmö tyyyyyp 2008 kanske? Ja hjälp vad längesen. Efter det har vi hållit kontakten via bloggar och instagram och för några år sedan raggade jag hit henne och hennes fina familj till underbara Landskrona. Bra va?! Landskrona behöver ju som ni vet bra folk. Och det fick vi! Maria är en av de mest pyssliga och kreativa personer jag känner. Hon kan skapa av det mesta och hon gör det alltid så himla fint. Sådär som man själv önskar man kunde liksom. Och ja, nu ska ni få läsa mer om henne!

Berätta lite kort om dig själv och din familj!

Jag är gift med med min ungdomskärlek Kristian och vi bor i en by utanför Landskrona med våra busfrön , Sixten 5 år och Cornelis 1 år. Jag gillar att pyssla och inreda, gärna i kombination och jag pinterestar flitigt efter inspiration. Det mesta i vårt hem är köpt på secondhand och loppisar, älskart!

Vad upptar dina tankar just nu?

Efter årsskiftet får Kristian ta över föräldraledigheten med Cornelis och jag ska börja på ett nytt jobb. Det blir en stor omställning och tar en del tankekraft. Och så tänker jag på julen såklart! Älskar att att adventspynta och göra julen magisk för barnen. Förra året var supermysig med en liten bebis och en fyraåring som hade enorma förväntningar. Nu har vi en femåring som funderar över tomtens existens och en ettåring som river hela huset. Är det ens möjligt att ha julgran eller kommer han att äta glitter och barr? Barnsäker julgran vore fint!

Vad är ditt bästa respektive svåraste med föräldraskapet?

Det svåraste är nog att känna att jag räcker till och är en good enough förälder. Jag gör så gott jag kan, men fördelningen av uppmärksamhet och tid blir ju olika för barnen eftersom den ena är självgående och den andra mest river inredningen. Och så den ständiga bristen på sömn! Som jag önskar att jag tyckte kaffe var gott för det hade verkligen behövts. Men jag har hört av andra morsor till okristligt morgonpigga ungar (Filippa t.ex) att det blir bättre med tiden, så jag håller tummarna för det.
Det bästa… Det är så mycket som är så fint! Att få höra kluriga livsfunderingar och egenpåhittade skämt, att mysa och höra barnen busa tillsammans så att skratten bubblar över och blir till glädjetjut. Att vara mamma har också gjort mig mer modig och reflekterande.

Slutligen, tipsa oss om ditt bästa life-hack?

Hehe jag är ju förskollärare och dessutom lite extra småbarnsorienterad nu under föräldraledigheten så jag delar med av två lektips som sysselsätter uttråkade barnen länge och ofta finns i de flesta kök!

Taktilris:
Du behöver matris och en form med kanter, långpanna eller pajform funkar utmärkt. Fyll formen med okokt ris och ställ fram skedar, mått, muggar, bakformar, bilar, grävmaskiner, eller vad ni hittar och låt barnet ösa, fylla, hälla och känna. Superkul! Efteråt är det bara att sopa upp det som hamnat på golvet. Vill man kan man färga riset med karamellfärg eller giftfri flytande färg.

Bästa receptet på Play-doh:
5 dl vetemjöl (300 g)3 dl salt (360 g)2 msk citronsyra (30 g)2 msk rapsolja4 ½ dl vatten, kokhettKaramellfärg (ev. glitter)Blanda torra ingredienser först och sedan i med olja, vatten och karamellfärg. Extra fint blir det med glitter i degen! Knåda tills degen blir smidig och låt svalna, förvara i försluten påse. Håller några veckor!

2 kommentarer

  1. Så inspirerande att det finns så många bra och hårt kämpande morsor där ute!
    Och perfekt med tips ju, är hemma med barnen idag som har studiedag, så det blir nog en sats play doh!

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *