Hallå Håkan! Vaddå 20 år sen?

Idag är det tydligen 20 år sen; Håkan Hellström släppte den episka Känn ingen sorg för mig Göteborg .

Vaddå 20 år sen? Hallå! Det var ju nyss. Eller var det? 

Den rödhåriga mänskan är jag, ganska mycket hennafärg i håret och fett cool med jeansjacka, jao! Vännerna är ännu coolare. 

Minns hur vi satt på Nösnäsgymnasiets café med blaskigt kaffe och en kortlek och kollade på Z-TV. Och så var han där. Håkan. Som en uppenbarelse i sjömanskostym. Och vi bah dog. Shit pommes frites. Han sjöng om Göteborg, vår stad. På ett sätt som ingen gjort förut. Så vi fattade. Med sjukt mycket känsla och liv. Det var på riktigt:

”Men jag tar allting på lek även en hemlighet
Ta mig till kärlek ta mig till dans
Ge mig nåt som tar mig någonstans
För jag vill veta om kärlek finns

Och vi lärde oss alla texterna utantill. Skrålade ikapp på olika obskyra hemmafester och kände livet i oss. 

Håkan Hellström du har skapat min ungdoms soundtrack. Tack för det! Och grattis till dej och oss alla för 20 starka år med en helt amazing tid av starka och verkliga texter.

Men videon hallå? Hur lökig är den inte?!? Kanske dags att göra om och göra rätt såhär på 20-årsjubileet?


5 kommentarer

  1. Håkan <3
    Då fint hur viss musik blir som ett soundtrack till en viss tid i livet. Winnerbäck sjöng igenom delar av min ungdomstid och sen kommer jag ihåg hur Jason Mrazs låt I'm Yours kom ungefär samtidigt som jag gick ut gymnasiet och det var en sån låt som kändes som det kändes inuti, som att livet öppnade sig framför en liksom.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *