Hur ser din poddvecka ut?

Hej min vecka har några viktiga rutiner. Jag följer inga serier. Kollar knappt på film. Läser få böcker. Men jag lyssnar på poddar. Vet när dom kommer ut. Följer deras insta. Och lyssnar i farten. Poddarna ger input, lagom långt för min hjärna och sällskap då jag fortfarande har mycket tid för mig själv. Här kommer därför min poddvecka:

Måndag: Skäringer Mannheimer (Det är sen gammalt)

Tisdag: Detta är ju egentligen dagen för En underbar pod med Erica Dahlström och Clara Lidström men den har dessvärre sommaruppehåll… Lyssna gärna på avsnittet då Erica förklarar varför hon eg är en gubbe…

Onsdag: Momsplaining med KnivLisa och Hejhejvardag-Louise. Går och skrattar ogenerat för mig själv då dom går igenom allt sjukt som finns i deras mamma-livs-arkiv. Mycket sjukt och ofta hög igenkänning. Pms, svärisar och annat smått och gott avhandlas.

Torsdag: PMS-podden Of course!

Samt en ny stjärna på min poddhimmel : podden HEJ med Johan Rheborg, Helena Bergström och Emma Bucht. Perfekt lagom podd i Coronatimes. Äkta, mycket humor och svärta. Samt impro i studion där Johans olika karaktärer dyker upp. Mycket värt.

Brita och Parisa. Smarta och snygga som få!

Fredag: Brita och Parisa samt Spanarna i P1. Dessa två ger en all kultur och samhällsinformation du behöver.

Lördag: På Minuten i P1. En tidlös klassiker fylld av trams.

Hanna, Taxen Ines & Jörgen varje dag i P3

Söndag: Lyssnar ikapp mej på Hanna, Ines och Jörgen i P3. Älskar särskilt Djuronsdag med Ted. Och Hanna Hellquist är ju som alltid briljant!

Jepp, det var min vecka. Hur ser din vecka ut?

9 kommentarer

 1. Mycket lika samma här!
  Älskade Skäringe Mannheimer förr, men tycker de blivit så ”skräniga”, så orkar inte riktigt m dem längre. Tyvärr! För de är ju urhärliga!

  Underbar pod (ibland), Momsplaining (alltid), Spanarna och Brita & Parisa (började nyss lyssna) snurrar även hos oss.

  Men annars… ”Mamma Sanningar med Vivi och Carin”! Klar favorit!
  Och en massa intervjupodar. Och lite annat, sporadiskt. :)!

 2. Måndag: –
  Tisdag: –
  Onsdag: Offsides podcast
  Torsdag: Snedtänkt (om ämnet känns intressant)
  Fredag: Lantzkampen
  Lördag: Så funkar det-podden
  Söndag: Historiepodden

  1. Härlig vecka! Snedtänkt kan vara riktigt bra å ibland ett riktigt bottennapp. ! Historiepodden är fin den har jag glömt! Tack för detta! ??

 3. Starten av veckan är samma. Maken slår på Så funkar det och den gillar jag också. Tack för podtips! Jag fyller på med Perspektiv (utvalda avsnitt 🙂 ) & Språket i P1

 4. Lyssnar sällan på poddar. Efter depressionen så har jag fått svårt att lyssna på något medan jag gör något med händerna. Men när jag rensar ogräs funkar det bra. Jag vill slå ett slag för Sebastian Stakset pod Helt ärligt. Lyssnade häromdagen på samtalet med Jan-Emanuel Johansson och blev berörd o fick många tankar efter det.

 5. Nej vad kul och läsa! Du har liksom en för varje dag ju, så roligt! Jag inser här att jag är en heeeeelt annan kategori men vill ändå skriva;

  Säker Stil-podden, torsdagar
  Brita och Parisa (JAA!) samt Fredagspodden på fredagar
  Nyligen börjat lyssna på USA-podden i P1 (ääälskar)
  Samt ibland Stil i P1

  Men nu för tiden lyssnar jag så mycket på P1 bara så att jag behöver inte poddar så mycekt känner jag. Men det är skönt att ha sina egna älsklingar liksom 🙂

 6. Jag lyssnar inte så mycket på poddar nu för jag och ljudboken har funnit varandra och det kommer att bli en långvarig kärlekshistoria, det känner jag. Den enda podd jag lyssnat på nästan alla avsnitt av är Stormens utveckling, som pratar politik, t.ex. mycket om klimatfrågan, på ett enligt mig intellektuellt och roligt sätt. Annars gillar jag historiepodden som jag och min man lyssnar på ibland tillsammans.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *