Hallelujamorsepodden avsnitt 8: Hur blev ni ihop?

Har inte ni också undrat hur många städer Jennie och Patrik besökte innan de blev ihop? Eller hur strategisk ÄR egentligen Elisabet, kan hon varit det även när hon fann sin livskamrat? Och frågan är om det var Filippas stora-fisken-skämt som fick Emanuel på fall eller om de romantiska stjärnfallen kanske spelade in mer? Jamen lyssna på det här avsnittet vetja! Det är flamsigt, roligt och mycket kärlek helt enkelt. Och skriv hemskt gärna en liten kommentar någonstans, då blir vi så glada!

 

 

13 kommentarer

 1. Lyssnat! Skrattat! Känt igen!
  Era podar är suveräna – allesammans! Ni kompliterar varandra så bra, kloka kvinnor!
  Ser alltid fram emot dem.

  En liten detalj i detta avsnitt fick dock mina tankar att snurra lite extra. Skulle gärna vilja höra era bolla detta lite mer.
  Elisabeth nämnde i förbifarten att ”flytta till Skåne!”. Det behövs kristna där. Typ.
  Just detta har jag ofta brottats med, sedan jag blev förälder. Inte just Skåne. Jag ÄLSKAR Skåne och är själv uppvuxen där! Men balansen mellan att bo och leva där jag ”behövs” – och vad som är bäst för barnen.

  Vi har ofta gjort medvetna val som kanske inte är så självklara för en småbarnsfamilj. Bott i sunkigt hyreshusområde. Flyttat utomlands. Välkomnat vänner till vårt hus som kanske inte är så uppbyggliga… Etc.
  Och det har gått jättebra! Men så ofta brottas jag med ”är detta verkligen det bästa för våra barn!?”.
  Andra föräldrar pratar om hur de inte låter sina barn umgås med vissa kompisar. Och hur de flyttar t bostadsområden f att det blir bättre för barnen där. Och det låter ju såååå klokt!!! Men vi har (än så länge) inte gjort så… (även om vi just nu bor på en BRA gård, så ”utsätts” de ju fortfarande för vårt val att bosätta oss i Afrika).

  Visst kan Gud kalla olika människor till olika uppgifter. Och självklart har Gud koll på läget och om han kallar så är han trofast… bla bla….
  Men!! Jag skulle GÄRNA höra ert klokskap i detta med barn/kallelse/prioritet etc.
  Jag får liksom inte nog av detta ämne. 🙂

  Vi har sagt att vårt ”missionskall” ALDRIG får gå före barnen – DE är vårt första kall! MEN!!! Vart/hur går gränsen??
  De får ofta vara med och bestämma gällande eventuella inneboende människor och vi lyssnar till vad de tycker om att bo där vi bor… Men min brottning kvarstår!
  Är jag oansvarig? ”Offrar” jag mina barn?

  Om jag bosätter mig där det bara finns SD:are, hur påverkas då barnen av omgivningen?
  Finns där ens en levande församling?
  Ni fattar! ?

  (Innan jag fick egna barn så tänkte jag att det var självklart att så länge jag bor i Sverige så ska jag bo mitt i smeten i Rinkeby. Gud beskyddar. Men är det så enkelt…?)

  1. Sååå intressant ämne! Det kommer vi garanterat ta oss an! Stort tack för dina tankar och din kommentar! ?

 2. Tack för er roliga och bra podd!
  Tyckte bra om politikavsnittet också men kom mig inte för att kommentera.
  Ser fram emot nästa avsnitt!

 3. Tack för rolig podd (Inte bara idag)! Kommer på mig själv att säga emot Filippa högt i rummet ”nej!” när hon ställer frågan om folk inte är trötta på att höra fler stories?. Som tur är fyller Jennie i samma sak.
  Ser fram emot den som handlar om tuffare tider också… heja er!

 4. Kul och få höra era kärlekshistorier.
  Stått bredvid och hängt med lite i Filippas, men kul och få höra hur det blev ni ?
  Känner att min historia dock är väldigt olik era.
  Träffades på dejting sajt. Blev vi efter ca 2 timmar på första dejten. Efter att jag frågat viktigaste frågan, om han kunde tänka sig fler barn. Han var nämligen skild med två barn.
  Jag var livrädd och hade aldrig tänkt mig att träffa någon med barn. Men när jag väl träffade Thomas insåg jag att jag hade inget val mer än att få det att funka.
  Det är och har inte alltiy varit helt lätt. De ha sina för och nackdelar.. eftersom vi aldrig upplevt bara jag och Thomas kanske vi längtar lite extra tills vi blir gamla och får njuta av varandra.
  Livet blir inte alltid som man tänkt sig, men blev grymt bra, fast på ett annat sätt än jag tänkte. ?

  Tack för en bra Podd. Ska bara lyssna ikapp nästa avsnitt ❤

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *